• Deelnemers aan de Gondelvaart van 2019.
• Deelnemers aan de Gondelvaart van 2019. Foto: Bert Bons

Opgeven Gondelvaart in Alblasserdam nu al mogelijk

16 jul, 08:54 Algemeen 214 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De voorbereidingen voor de Gondelvaart op zaterdag 11 september dit jaar zijn in volle gang. Het feest met de versierde en verlichte bootjes vormt de opening van de Haven 10-daagse in Alblasserdam.

Inwoners van Alblasserdam, bedrijven, verenigingen, families en vriendengroepen worden uitgedaagd om boten en bootjes mooi te versieren en te verlichten. “Maar we vinden het geen probleem wanneer er gewone bootjes meevaren om het gezellig te maken met elkaar”, vertellen de organisatoren. 

Korte voorbereidingstijd
“We beseffen dat de voorbereidingstijd vanwege corona erg kort is naar de komende gondelvaart, waardoor niet iedereen de gelegenheid heeft om er iets moois van te maken. Ook kano’s met een toplichtje zijn welkom.”

De Gondelvaart start om 20.00 uur op het brede stuk van de Alblas nabij Oosteinde 42 in Oud-Alblas. De vloot arriveert dan om 22.00 uur aan het einde van de Polderstraat bij de Dam in Alblasserdam.

Gezelligheid
Bootjes die willen meevaren, hoeven dus niet versierd te zijn, het gaat om de gezelligheid. Mensen die wel hun boot willen versieren, kunnen dat doen aan de hand van het thema ‘water’. Deelnemers mogen creatief omgaan met dit thema.

Voor de mooiste creaties zijn geldprijzen van 400, 300 en 200 euro te winnen. Mensen of teams die willen meedoen, moeten zich opgeven bij de organisatie. Dat kan door een mailtje te sturen naar Wanda Boeije via boeije@ziggo.nl. Bedrijven kunnen tijdens de Gondelvaart op creatieve wijze zichzelf promoten en reclame maken.

Inschrijven kan tot 8 september. Er zijn enkele voorwaarden, bijvoorbeeld voor wat betreft de minimale snelheid (6 km), het maximaal aantal decibellen (85) en de algemene vaarregels van het waterschap die van kracht zijn.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal er dit jaar geen wedstrijd zijn om de mooist versierde tuin. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie