• De aanleg van glasvezel binnen de bebouwde kom van het voormalige Molenwaard kan starten.
• De aanleg van glasvezel binnen de bebouwde kom van het voormalige Molenwaard kan starten. Foto: Grtstock

Overeenkomst Glasvezel voor Molenwaards deel Molenlanden

Algemeen 900 keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeente Molenlanden en Digitale Stad zetten binnenkort de handtekeningen onder een overeenkomst voor de aanleg van glasvezel in het voormalige Molenwaard.

Wethouder Johan Quik: “Er zijn afspraken gemaakt over voorwaarden en plekken waar wijkstations geplaatst kunnen worden. Ik ben blij dat het zo snel geregeld is met ons. Nu moet de stichting nog met de andere wegbeheerders aan de slag: Waterschap Rivierenland en Provincie. Binnen de bebouwde kom kunnen ze wat ons betreft aan de slag. Verder is het afhankelijk van de Provincie en het waterschap.”

Joop Broer, Secretaris Stichting Glasvezel Molenwaard, reageert: “Digitale Stad die de aanleg gaat verzorgen heeft dit convenant met de gemeente gesloten. Zij zijn ook degene die nu nog in gesprek zijn met het waterschap voor de plaatsing van de POP-stations.”

Partij gevonden
Vorig jaar moest de gemeente als financier afhaken omdat financiële ondersteuning werd aangemerkt als staatsteun. Quik: “Maar de stichting beschikt over doorzettingsvermogen en heeft veel inspanning verricht. Er is een partij gevonden waarmee ze in zee zijn gegaan om het uit te rollen.”

In het voormalige Giessenlanden werd met GiessenlandenNet al eerder glasvezel geregeld.

Voor meer informatie: https://www.digitale-stad.nl/regio/molenlanden/

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app