• Het team van de Groen van Prinstererschool.
• Het team van de Groen van Prinstererschool.

Welpenteam school uit Oud-Alblas derde bij NK Schooldammen

27 mei, 20:00 Algemeen 500 keer gelezen

OUD-ALBLAS • Het welpenteam van de Groen van Prinstererschool uit Oud-Alblas is afgelopen zaterdag 25 mei op het NK schooldammen te Heerde derde van Nederland geworden.

Het welpenteam plaatste zich voor de finale door het spelen van verschillende voorrondes, waarbij ze de laatste keer eerste werden in de halve finale van het NK schooldammen.

Het team van Piet, Thijs, Julien, Tim en Sepp heeft het afgelopen zaterdag ontzettend goed gedaan in Heerde.

Vanaf de eerste wedstrijd speelden de jongens al mee in de top van het klassement. En dat gaven ze niet meer uit handen. Basisschool De Krullevaar uit Hoogeveen nam de Kampioensbeker mee naar huis, basisschool De Kinderkring uit Woubrugge eindigde op de tweede plaats en de jongens uit Oud- Alblas namen de beker en de bronzen medailles voor de derde plaats mee naar huis, een hele knappe prestatie! De jongens speelden de finale in nieuwe schoolshirts, gesponsord door Bakkerij Voordijk en G.M Damsteegt.

De bedoeling is om volgend schooljaar de damlessen onder leiding van de heer Dame weer te hervatten en zo nogmaals een gooi te kunnen doen naar de kampioenstitel in 2020. Daarvoor zullen net als nu verschillende voorrondes gespeeld moeten worden en zullen alleen de beste scholen overblijven van de ongeveer 1500 scholen die meedoen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie