Afbeelding
Foto: Studio KMP

Tip Molenlanden: enquête over kerst en vuurwerk

7 dec, 14:00 Algemeen 918 keer gelezen

MOLENLANDEN • Deelnemers aan het Burgerpanel Tip Molenlanden hebben vrijdag een tweede enquête ontvangen. De onderwerpen zijn ditmaal: kerst en het afsteken van vuurwerk.

De redactie van Het Kontakt Alblasserwaard wil in samenwerking met Toponderzoek peilen hoe de kerstdagen door inwoners van Molenlanden worden doorgebracht. Hoort kerkbezoek daarbij? En uit eten in een restaurant, of lekker op vakantie?

Tweede onderwerp is de actuele discussie over vuurwerk. Moeten er in Molenlanden vuurwerkvrije zones komen, of centrale vuurwerkshows? Of juist niet? Wij zijn benieuwd hoe de deelnemers aan ons Burgerpanel hierover denken.

Ook lid worden van Tip Molenlanden? Klik dan hier en vul meteen de enquete in.

Groeien
De nieuwe gemeente Molenlanden, nu nog Giessenlanden en Molenwaard, heeft sinds kort een burgerpanel. Iedereen vanaf 16 jaar kan via dit panel zijn of haar mening geven over actuele thema's in de gemeente. Het Kontakt editie Alblasserwaard is hiervoor een samenwerking aangegaan met onderzoeksbureau Toponderzoek. Aanmelden is mogelijk op: www.TipMolenlanden.nl

Het burgerpanel telt inmiddels als 320 leden. Intentie is om in 2019 te groeien naar 750.

Toponderzoek heeft in 30 gemeenten in Nederland burgerpanels ingesteld. De praktijk heeft al uitgewezen dat sommige onderzoeksresultaten worden meegewogen in de politieke besluitvorming. Dat betekent dat panelleden mede hun stempel kunnen drukken op besluitvorming. En juist dat maakt deelname aan het burgerpanel interessant en leuk.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie