Foto: www.123rf.com
Foto: www.123rf.com Foto: 123rf.com

Verduurzaming voor huurwoningen in Molenwaard

6 dec, 09:00 Algemeen 954 keer gelezen

MOLENWAARD • Het komend jaar worden huurwoningen in de gemeente Molenwaard verduurzaamd. Die afspraak hebben de woningbouwcorporaties, de huurdersverenigingen en de gemeente Molenwaard deze week gemaakt.

In de zogenaamde prestatieafspraken, die door de partijen ondertekend werden in de Wingerds Hof in Wijngaarden, staan welke thema's in het komende jaar aandacht krijgen. De belangrijkste thema's voor 2019 zijn: verduurzaming, betaalbaarheid en de beschikbaarheid van voldoende sociale huurwoningen.

Schijnwerpers
Vooral het thema verduurzaming staat in de schijnwerpers de komende tijd. De woningbouwcorporaties hebben de komende jaren een grote opgave om sociale huurwoningen te verduurzamen. In de prestatieafspraken is afgesproken dat dit zo min mogelijk mag leiden tot huurstijgingen. Voor de komende jaren is dat de grootste uitdaging.

Nieuwe woonvisie
In Molenlanden worden in 2019 nieuwe prestatieafspraken gemaakt met alle corporaties in het werkgebied, op basis van de nieuwe woonvisie die Molenlanden gaat maken.

De afspraken in Molenwaard zijn een uitwerking van eerder gemaakte afspraken; vanwege de herindeling is er in Molenwaard voor gekozen om de afspraken voor 2019 beleidsarm te maken en voort te zetten wat er voor 2018 al was afgesproken.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie