Afbeelding

Wethouder: 'Woningcorporatie Tablis heeft niet meer primaire aandacht op Graafstroom'

12 jul, 10:00 Algemeen 413 keer gelezen

MOLENWAARD • Woningcorporatie Tablis maakt een terugtrekkende beweging uit de Graafstroom-dorpen; dat stelde wethouder Frank Meerkerk woensdagavond tijdens de Molenwaardse raadsvergadering.

Het onderwerp kwam aan bod tijdens de bespreking van het bestemmingsplan voor de nieuwbouwplannen in het westelijk deel van Oud-Alblas. Bas de Groot (SGP) en Bert Moret (VVD) vroegen de wethouder naar de rol van Tablis hierbij. De woningcorporatie heeft in dit deel van het dorp meerdere huurwoningen.

Frank Meerkerk liet als eerste weten dat de Sliedrechtse woningcorporatie in het gebied van de voormalige gemeente Graafstroom in een lastige positie zit. "Dit bevindt zich in een andere woningmarktregio en daarom mogen ze niet uitbreiden. Elke meter grond extra kan een probleem zijn. Renoveren van huizen is wel mogelijk."

Terugtrekkende beweging
Maar dat is niet het enige probleem, zo vervolgde hij. "Het punt is dat wij merken dat Tablis een terugtrekkende beweging maakt. Kijk bijvoorbeeld naar het glasvezelproject in Molenwaard, daar zouden ze veel meer aan kunnen doen. En ook de beloofde aanpak van brandgangen blijft achter. De woningcorporatie heeft niet meer de primaire aandacht op ons gebied. Een oplossing zou zijn om de Graafstroomse woningvoorraad te verkopen aan een andere partij die deze focus wel heeft."

Het bestemmingsplan van Oud-Alblas West, waar volgens de plannen 27 nieuwe woningen de plaats in gaan nemen van voormalig dorpshuis Trefpunt, de leegstaande brandweerkazerne en dertien woningen, werd zonder verdere op- en aanmerkingen van de gemeenteraad goedgekeurd.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie