• Ook in 2017 vond een demonstratie plaats bij de Leerbroekse konijnenfokkerij.
• Ook in 2017 vond een demonstratie plaats bij de Leerbroekse konijnenfokkerij. Foto: Geurt Mouthaan

Opnieuw demonstratie Konijn in Nood bij konijnenfokkerij in Leerbroek

Algemeen 2.718 keer gelezen

LEERBROEK • Stichting Konijn in Nood wil zaterdag 23 juni nogmaals een demonstratie houden tegen de konijnenfokkerij van de familie Kool in Leerbroek. De agrarische organisatie LTO zorgt voor een tegengeluid door juist de positieve kant van deze branche te laten zien.

Afgelopen december hield een handjevol demonstranten van Konijn in Nood een korte demonstratie bij de Leerbroekse konijnenfokkerij. Toen al gaf initiatiefnemer Peter Janssen aan terug te zullen komen. Die belofte wil hij zaterdag 23 juni nakomen.

In tegenstelling tot de vorige keer komt er nu wel een tegengeluid, vertelt eigenaar Arie Kool: "Het bestuur van de afdeling van de LTO in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden staat achter ons en wil laten zien dat wij het niet pikken dat er voor zo'n demonstratie één individueel bedrijf wordt uitgekozen. Vandaar dat wij ons terrein ter beschikking stellen voor de LTO om op verschillende manieren, onder meer met boerderij-ijs en spandoeken, juist een positief beeld van onze branche te laten zien."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie