Afbeelding

Zorgen om toekomst KWF-afdeling Leerbroek

Algemeen 419 keer gelezen

LEERBROEK • De vrijwilligersafdeling van KWF Kankerbestrijding in Leerbroek staat onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe organisatoren nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen.

Alleen al in Leerbroek krijgen volgens KWF elk jaar zeven mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Leerbroek al jarenlang de collecteweek. In de eerste week van september komen er acht vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2017 is er in Leerbroek 513 euro opgehaald, maar dit jaar zijn er nieuwe vrijwilligers nodig die de collecte helpen organiseren.

Eric van Veelen, relatiemanager bij KWF: "Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Daarom zou het heel jammer zijn als er dit jaar niet gecollecteerd kan worden in Leerbroek. Als vrijwilliger voor de KWF-afdeling kun je direct, in je eigen gemeente, een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding."

Voor meer informatie of aanmelding: Eric van Veelen via 06-51293346 of evveelen@kwf.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie