Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Tweede Kamer stemt in met samenvoeging Giessenlanden en Molenwaard

24 apr, 16:00 Algemeen 1.102 keer gelezen

MOLENLANDEN • De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag ingestemd met de samenvoeging van Giessenlanden en Molenwaard per 1 januari 2019.

Het wetsvoorstel werd aangenomen met een ruime meerderheid. Het voorstel wordt naar verwachting voor de zomer behandeld in de Eerste Kamer.

Na instemming van de Eerste Kamer ontstaat per 1 januari de plattelandsgemeente Molenlanden. 'De gemeente heeft de ambitie om meer te willen dan de voormalige gemeenten samen', melden de gemeentebesturen in een persbericht. 

Vliegwiel voor innovatie
'De fusie geldt als vliegwiel voor innovatie en een investering in een bestuur en organisatie die straks makkelijk kunnen inspelen op kansen en ontwikkelingen. In de nieuw te vormen gemeente blijven de diversiteit van de kernen, initiatieven uit de samenleving en innovatieve dienstverlening centraal staan.'

De gemeente krijgt een oppervlakte van 192 km² en telt straks ongeveer 43.500 inwoners. Op 21 november vinden, net als in andere herindelingsgemeenten, verkiezingen plaats.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie