• Gert-Jan en Heleen de Groot.
• Gert-Jan en Heleen de Groot. Foto: Geurt Mouthaan

Vijfde generatie De Groot op korenmolen De Hoop in Oud-Alblas

Algemeen 3.856 keer gelezen

OUD-ALBLAS • Met Gert-Jan de Groot komt de vijfde generatie van de familie De Groot te werken op korenmolen De Hoop in Oud-Alblas. Samen met zijn vrouw Heleen neemt de Ottolandse ondernemer de molenwinkel over van zijn vader Evert. Zaterdag 11 november is de officiële heropening.

Want er is de afgelopen weken hard gewerkt om de winkel aan het Oosteinde een compleet nieuw interieur te geven. Gert-Jan en Heleen bewaarden daarbij de authentieke uitstraling en brachten die zelfs nog meer terug. "Het plafond was gemaakt van witte gipsplaten. Die hebben we weggehaald om de balken uit de achttiende eeuw weer te laten zien."

De kleine verkoopbalie waarachter Evert de Groot zijn waren verkocht en de stellingen zijn verdwenen. Daarvoor in de plaats is een L-vormige winkelmeubel gekomen, waar vanuit de melen, granen, noten - rauw (ongebrand) en droog geroosterd - en zuidvruchten straks verkocht gaan worden. "We richten ons op producten die thuisbakkers nodig hebben om brood en andere artikelen te bakken."

Directeur
Gert-Jan de Groot zette enige tijd geleden een punt achter zijn werk als directeur bij een bedrijf in de agrarische sector. Als zelfstandig ondernemer ging hij verder. Het voortzetten van de activiteiten van zijn vader, samen met zijn vrouw, is één van de initiatieven waar hij mee bezig is. "Dit is wel een heel bijzondere. Ik ben de vijfde generatie op de molen. Voor mijn vader, die inmiddels 79 is, komt er zo een opvolger en hij kan hier op zijn eigen tempo mee blijven werken. Ook willen we hiermee een bijdrage leveren aan de streek, door zo de molen levend te houden en te laten draaien. Want dat is voor een molen van levensbelang."

Heleen, die haar werk als fysiotherapeut gaat combineren met het werken in De Hoop, vult hem aan: "Tegelijkertijd kunnen we onze passie voor zuivere en biologische voeding, e-nummervrij en met een hoge voedingswaarde. hier een podium geven. Daarin speelt ook een stuk idealisme mee. Wij willen mensen graag helpen om terug te gaan naar de pure grondstoffen voor goede voeding.

Bezichtiging
Plannen voor de toekomst zijn er ook al. Zo willen Gert-Jan en Heleen de molen open gaan stellen voor bezichtiging. Binnenkort wordt het oude werktuig met led-lampen elke avond verlicht. "En op termijn komt er een webshop voor onze producten", vullen ze aan. Voor meer informatie kunnen belangstellenden nu al terecht op de Facebookpagina van korenmolen De Hoop.

De openingstijden zijn: maandag, dinsdag en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur. De deuren gaan vrijdag 10 november weer open. Zaterdag 11 november is er om 11.00 uur een feestelijke heropening. Belangstellenden zijn daarbij welkom.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie