Foto: Facebook Leatitia Spek
Foto: Facebook Leatitia Spek Foto: Facebook

Chocoladedrama voor Laetitia Spek uit Nieuwpoort

25 okt, 00:00 Algemeen 4.305 keer gelezen

NIEUWPOORT • Het prachtige chocolade kunstwerk van Laetitia Spek (20) uit Nieuwpoort, dat ze als opdracht voor school gemaakt had, ging maandagochtend in Gouda aan gruzelementen nadat een collega van haar ertegenaan was gevallen.

"Heel zonde", reageert Laetitia op het voorval. Ze neemt haar collega niet echt iets kwalijk, omdat het per ongeluk ging.

De Nieuwpoortse was op het moment dat haar chocolade kunstwerk aan gruzelementen ging, niet aanwezig. Laetitia werkt bij banketbakkerij Van Dijk in de binnenstad van Gouda en volgt een opleiding tot patisserie in Breda. Bij het Bakery Institute in Zaandam maakte ze onlangs een pronkstuk, dat het thema 'herfst' had meegekregen. Ze is er ongeveer vijftien uur mee bezig geweest.

Haar werkgever vond het kunstwerk zo bijzonder dat het een prominente plek kreeg in de winkel aan de Doelenstraat in Gouda. Maandagochtend ging het echter mis toen een collega uitgleed en tegen het kunstwerk botste.

Repareren lukt niet meer. Omdat het Bakery Institute het zo sneu vond voor Laetitia, mag ze bij 1000 likes op hun Facebookpagina in januari aan de slag met een nieuw chocolade kunstwerk van een eekhoorn in winterse setting .

Ze verwacht dat die duizend likes gehaald gaan worden, waardoor ze een herkansing krijgt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie