Afbeelding

Glasvezel Molenwaard weer een stap dichterbij

18 okt, 10:00 Algemeen 988 keer gelezen

MOLENWAARD • De Stichting Glasvezel Molenwaard meldt dat een haalbaar plan voor glasvezel nu snel dichterbij komt. Tijdens de raadsvergadering van 7 november wil de stichting het plan presenteren.

Tijdens en na de afgelopen zomer is er achter de schermen hard gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek om een glasvezelnetwerk te realiseren voor inwoners van Molenwaard die nog geen beschikking hebben over glasvezelverbindingen. Afgelopen zomer heeft de gemeente, samen met adviesbureau Dialogic, het eerder door de stichting gepresenteerde plan tegen het licht gehouden. De uitkomst hiervan is op 5 september gepresenteerd in de Gemeenteraad.

Intensieve samenwerking
De voorzitter van de stichting, Rijkus Krabbendam, vertelt: "Ondanks dat de bevindingen door ons aanvankelijk kritisch werden ontvangen, heeft dit toch geleid tot een intensieve en constructieve samenwerking tussen de gemeente, onze stichting en adviseur Dialogic. De komende tijd wordt er hard gewerkt door medewerkers van de gemeente, het bestuur en de werkgroep van onze stichting en Dialogic, om een sluitend plan te kunnen presenteren aan het college en aansluitend op 7 november aan de gemeenteraad."

Marktconform
Krabbendam benadrukt: "Alles wat het glasvezelnetwerk uiteindelijk zal opbrengen, zal terugvloeien in de samenleving. Dat zeggen wij en dat zegt de gemeente. De gemeente doet een investering en is bij wet verplicht om dat op een marktconforme manier te doen."

Providers
In een nieuwsbrief aan inwoners die aangaven geïnteresseerd te zijn in glasvezel, schrijft de stichting deze week: 'Het belangrijkste moment komt nu snel dichterbij: de fase waarin u definitief kunt aangeven welk abonnement u wenst af te sluiten. De besprekingen met de provider(s) om u straks een goed aanbod te kunnen doen, zijn dan ook in volle gang.'

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie