Afbeelding

'Super Zeger' de Bruin neemt nieuwe verkoopwagen in gebruik

7 sep, 10:00 Algemeen 3.606 keer gelezen

OUD-ALBLAS • Zijn eerste AOW-bijdrage is al naar hem overgemaakt, maar marktkoopman Zeger de Bruin uit Molenaarsgraaf denkt nog niet aan stoppen. Sterker nog, de 65-jarige Alblasserwaardse sokkenkoning heeft onlangs een nieuwe marktwagen aangeschaft.

Bij de officiële ingebruikname op een donderdagochtend op de wekelijkse markt in Oud-Alblas is ook het gemeentebestuur vertegenwoordigd. 'Super Zeger' heeft hiervoor niemand minder dan burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard uitgenodigd. De eerste burger haalt een eerdere uitspraak van Zeger de Bruin aan, met een knipoog naar de titel sokkenkoning: "Je hebt wel eens gezegd dat je eerder koning was dan Willem-Alexander." Waarop Zeger zelf ad rem antwoordt: "Daarmee ben ik eigenlijk belangrijker dan de burgemeester."

Doorknippen
Als openingshandeling heeft de Molenaarsgraafse ondernemer iets originelers bedacht dan het doorknippen van een lint. Hij sluit zichzelf vakkundig op in de overkapping van zijn verkoopwagen. Samen met de burgemeester roept hij de hulp in van enkele leerlingen van de Groen van Prinstererbasisschool, waarvan een complete klas ook aanwezig is. Twee kinderen en Van der Borg helpen Zeger uiteindelijk uit zijn benarde positie.

Investering
De nieuwe Apecar draagt, net als de vorige wagen, weer trots de titel Sokkenkoning van de Alblasserwaard. Het was voor Zeger wel een forse investering, zo licht hij toe. "Ik heb het uitgerekend. Ik moet tot mijn tachtigste blijven werken om het geld voor mijn verkoopwagen terug te verdienen."

Nu is er met het enthousiasme van Zeger de Bruin weinig mis, zo blijkt ook op deze donderdagochtend. Bedrijvig stapt hij heen en weer om de opening in goede banen te leiden, bossen bloemen in ontvangst te nemen en om tegelijkertijd de belangstellenden te voorzien van een beker koffie. "U heeft nog zoveel plezier om de markten te bezoeken", constateert ook burgemeester Van der Borg. "Wij wensen u toe dat u dat nog vele jaren zult blijven doen."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie