• Jan Pieter Oudshoorn. Foto: Bert Bons
• Jan Pieter Oudshoorn. Foto: Bert Bons

Initiatief voor Nationale dag van lange mensen vanuit Molenwaard

Algemeen 1.615 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Woensdag 21 juni. De langste dag. De datum van 21 juni is daarom een mooie dag om uit te roepen tot de 'Nationale dag van lange mensen'. Dat vond de 207 centimeter lange Jan Pieter Oudshoorn uit Groot-Ammers, die het initiatief genomen heeft voor deze dag.

De 33-jarige Oudshoorn startte vijftien jaar geleden zijn online platform Langzijn.nl voor lange mensen. "Dat heb ik gedaan vanuit een behoefte aan informatie bij mezelf en bij andere lange mensen", legt de inwoners van Groot-Ammers uit. "Waar kun je schoenen kopen in grote maten, welke hotels hebben lange bedden, enzovoorts."

De website bleek een succes. Er komen voortdurend tips binnen waar lange mensen hun voordeel kunnen doen. In samenwerking met andere belangenorganisaties voor lange mensen werd vorig jaar de eerste beurs georganiseerd voor lange mensen.

"Toen werd ook het idee geboren voor een speciale dag voor lange mensen", vervolgt Jan Pieter Oudshoorn.

"Doel van deze dag is aandacht vragen voor de problemen waar lange mensen tegenaan lopen. Dit zijn vaak hele praktische zaken, zoals beenruimte in het openbaar vervoer, laaghangende obstakels en dat soort ongemakken", aldus Oudshoorn.

Naast aandacht voor de problemen is er op de 'Nationale dag van lange mensen' ook aandacht voor de voordelen van lang zijn. Mensen mogen volgens Oudshoorn trots zijn op hun lengte. En het levert soms ook letterlijk voordeel op. Diverse speciaalzaken en webshops bieden op woensdag 21 juni kortingen aan in het kader van de Nationale dag van lange mensen. Deze kortingen zijn te vinden op www.langemensendag.nl.

Eind oktober zal er in het kader van de Nationale dag voor lange mensen ook nog een beurs gehouden worden. Deze beurs 'Tall Together' gaat plaatsvinden in Expo Hoevelaken.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie