Afbeelding

Multi-Music met gastoptreden van C'est si Bon

4 jun, 09:00 Algemeen 241 keer gelezen

OUD-ALBLAS • De Alblasserdamse band Multi-Music start het zomerseizoen van het LiveMusic SummerCafé op zondag 18 juni op het terras van restaurant De Kat in de Wilg in Oud-Alblas, met een gastoptreden van het Gipsy Swing ensemble C'est si Bon uit Breda.

C'est si Bon is opgericht door het gitaarduo Lex Reerink en Tessa Spaaij die gelijktijdig de muziek van Dango Reinhardt ontdekten. Na het opbouwen van een breed repertoire werden ook andere muzikanten aan hun duo toegevoegd. Na de komst van contra-bassist Hans de Vos, is in 2016 ook de in de regio bekende violist Nathan Hol tot het nieuwe kwartet toegetreden.

Het publiek in de Kat in de Wilg kan een unieke combinatie verwachten van gipsy jazz en feestelijke zigeunermuziek, waarbij ook diverse instrumentale solisten van Multi-Music een rol in zullen spelen.

Eigen programma
Multi-Music zelf doet natuurlijk ook mee met zijn eigen programma en is op volledige sterkte. Inmiddels is behalve zanger Dennis van Aarssen en zangeres Nicole Forée, ook een zeer jeugdige saxofonist aan de band toegevoegd. De Papendrechtse Daan Roosenbrand is nog maar zestien jaar oud, maar speelt al de sterren van de hemel met zijn saxofoon, tot grote verbazing van het publiek.

Multi-Music heeft dus een aardige verjongingskuur ondergaan, maar gelukkig is de vaste en geroutineerde begeleidingsgroep er ook nog steeds: Martin Boskamp (piano), Marcel Perik (contrabas), Simon Dekker (gitaar), Sandro Estourgie (vibrafoon) en Peter Boermans (drums).

Tijd
Het programma van het LiveMusic SummerCafé loopt steeds van 15.00 tot 18.00 uur en gaat bij slecht weer ook door, maar dan binnen in de bovenzaal van het restaurant.

De keukenbrigade van de Kat in de Wilg zorgt na afloop voor een gezamenlijke maaltijd met muzikanten en gasten. Keuze uit twee dagschotels (vis of vlees) en een dessert voor 17,50 euro per persoon, maar reserveren is wel aanbevolen.

Restaurant De Kat in de Wilg is te vinden aan de Peperstraat 28 in Oud-Alblas en telefonisch bereikbaar via 0184-692770.

Voor dit zomerseizoen staan behalve zondag 18 juni, ook zondag 16 juli geprogrammeerd met een gastoptreden van het Jazzcombo Don't Explain, zondag 6 augustus doet Multi-Music het vooralsnog alleen en zondag 29 augustus samen met de populaire rockband The Rotations. De toegang voor het LiveMusic SummerCafé is gratis.

Op de foto: Gipsy Swing ensemble C'est Si Bon met Nathan Hol (viool), Tessa Spaaij (gitaar), Hans de Vos (contra-bas) en Lex Reerink (gitaar).

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie