Afbeelding

Vv Streefkerk krijgt kunstgrasveld

17 mei, 11:00 Algemeen 382 keer gelezen

MOLENWAARD • Voetbalvereniging Streefkerk krijgt een kunstgrasveld. De gemeente Molenwaard legt daarvoor ruim vijf ton op tafel.

Raadsleden gingen dinsdagavond 16 mei unaniem met het besluit de voetbalvereniging te steunen. Wel werden vragen gesteld over het rubbergranulaat, waarover enige tijd geleden ophef ontstond in verband met mogelijke gezondheidsrisico's.

Twee vragen
Chris de Lange, voorzitter van de voetbalclub, vertelde de raad dat het plan massale steun heeft van de clubleden. Bert Moret (VVD) had twee vragen voor hem: "Hebt u van leden kritische vragen gekregen over rubbergranulaat? En u moet ieder jaar 400 euro meer gaan betalen, oplopend tot een maximum van 4.000 euro."

Meer kantine-inkomsten
De Lange: "Ja, er is ons door leden gevraagd of we er verstandig aan doen rubbergranulaat te gaan gebruiken. Ik heb de leden gezegd: we volgen het besluit van het RIVM, dat wordt ondersteund door de GGD, de gemeente en de KNVB. Dat antwoord was voldoende voor de leden." Over de extra kosten voor de club zei hij: "We verwachten in de wintermaanden meer te kunnen gaan voetballen, dan hebben we meer inkomsten in de kantine. En we gaan besparen op onderhoud, verwachten we."

Rubbergranulaat
Ook het CDA vroeg zich, bij monde van Marja Ooms af of 'de keuze voor rubbergranulaat wel zo verstandig is'. Arco Bikker (GBM): "De discussie over rubbergranulaat hebben we hier al gevoerd. Die wil ik niet over doen." Johan de Kruijk (PvdA): "Allerlei gremia hebben naar het rubbergranulaat gekeken, ook de leden zelf. We volgen de adviezen van het RIVM. We stemmen van harte in met het voorstel."

Rapporten RIVM
Wethouder Fatih Özdere: "Mevrouw Ooms, we hebben dezelfde afwegingen gehad. We hebben goed naar de rapporten van het RIVM gekeken en naar langdurig onderzoek uit Amerika. Met de kennis van dit moment hebben we onze keuze gemaakt."

Eerlijk?
Moret wilde graag weten of de steun voor de club wel eerlijk is tegenover andere voetbalclubs in Molenwaard. Özdere: "Ook andere clubs hebben een bijdrage geleverd. Niemand komt iets tekort." Moret: "Ik moet u op uw eerlijke ogen geloven, maar zou het fijn hebben gevonden als we een indicatie hadden gehad."

Niet te vergelijken
Johan de Kruijk gaf een geschiedenislesje: "VVAC kreeg een krediet van 1 miljoen euro. De Alblas is een gemeenschappelijke regeling met Alblasserdam en deze club heeft zelf ook flink meebetaald. Net voor de herindeling heeft Liesveld een flink bedrag aan vv Groot-Ammers gegeven. Toen was het De Zwerver. die huurt een veld van een corporatie. Daar heeft de gemeente een flink bedrag voor beschikbaar gesteld. Nieuw-Lekkerland heeft grond ingeleverd, heeft er veel last van gehad, daar zijn ook regelingen getroffen. De verenigingen zijn niet te vergelijken met elkaar."

Uitleggen
Burgemeester Dirk van der Borg stelde Moret voor: "Zou u de heer De Kruijk niet uitnodigen op de koffie?" Özdere: "Ik wil Moret uitleggen hoe de verschillende constructies in elkaar steken." Moret: "Fijn, want het is moeilijk om de verenigingen met elkaar te vergelijken. Ik wil antwoord kunnen geven aan mensen die voortdurend opmerkingen maken hierover, ik wil het kunnen uitleggen."

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie