Afbeelding
Foto: @chanika_x16x

Chauffeur bedrijf Oud-Alblas ontsnapt aan dood

28 jul, 15:00 112 4.544 keer gelezen

LEXMOND/OUD-ALBLAS • Een 40-jarige chauffeur uit Alblasserdam, van het bedrijf G.M. Damsteegt uit Oud-Alblas, is op vrijdagochtend 28 juli aan de dood ontsnapt toen zijn vrachtwagen op de A27 kantelde.

Ter hoogte van Lexmond moest de chauffeur uitwijken, daarbij verloor hij de macht over het stuur. De cabine raakte zwaar beschadigd. Beelden tonen een voorruit waarvan niets meer heel is. Een medewerker van het bedrijf laat vrijdagmiddag weten: "Het lijkt mee te vallen. Mijn collega is nog wel in het ziekenhuis voor onderzoek. Als je foto's van het ongeval ziet, zeg je: dit is goed afgelopen."

Vangrail geplet
Het voertuig plette bij de uitwijkmanoeuvre de vangrail. Het ongeval gebeurde op de rijbanen in de richting van Gorinchem. De oorzaak is nog onduidelijk. De chauffeur werd door hulpdiensten bevrijd uit de vrachtwagen.

Weg afgesloten
De truck lag deels op de vangrail, met de wielen in de lucht. Om hulpdiensten de ruimte te geven werd de weg richting het zuiden helemaal afgesloten. Er ontstond vanmorgen een file van enkele kilometers. Om rijden via de A2 bood weinig soelaas, ook daar vond een ongeluk plaats: bij knooppunt Deil stond een personenauto dwars voor een touringcar.

Vakantieverkeer
Vertrekkend vakantieverkeer vanuit Midden-Nederland krijgt vrijdagmiddag te maken met grote problemen, meldt de Verkeers Informatie Dienst (VID) in een persbericht. 'Na ongelukken op de A2 (bij Deil) en de A27 (bij Lexmond) staan er lange files richting het zuiden. Op de A2 is maar een rijstrook open, de A27 is zelf helemaal dicht nadat daar een vrachtauto kantelde.'

Prognoses en omrijden
Wanneer beide snelwegen weer open gaan is nog niet te zeggen. 'Met name op de A27 lijkt de afwikkeling een flinke klus. Omdat op de A2 de files inmiddels ook al lang zijn, raden we aan die routes zoveel mogelijk te mijden. Verkeer vanuit Utrecht kan beter via Rotterdam naar het zuiden rijden.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie