• Foto ter illustratie.
• Foto ter illustratie. Foto: Defensie

De gemeente is nog steeds unaniem: Iedereen is tegen de komst van de radartoren

Nieuws 1.014 keer gelezen

GELDERMALSEN • De raad kwam gisteren samen voor een extra raadsvergadering om 21:30 uur. Deze vergadering had één enkel onderwerp: De radartoren in Herwijnen. De gemeente was het snel met elkaar eens en stuurt een gezamenlijke reactie naar Defensie tegen het tweede ontwerpbesluit van de radartoren in Herwijnen.

Het college en de raad zijn tegen de komst van deze toren. Het college heeft een document opgesteld met een reactie. In dit document staan de redenen vermeld waarom de gemeente niet wil dat de radartoren er komt. Dit document is hier te lezen. In het vorige artikel over de radartoren staat in hoofdlijnen wat dit document inhoudt. 

Alle raadsleden waren positief over het reactiedocument, de zienswijze, dat door het college is opgesteld. Wethouder Jacoline Hartman: “We hebben de bouw van de radartoren inmiddels al vijf kunnen tegenhouden.” Verder laat de wethouder weten dat zij een reactiedocument in moeten sturen om later, als het bij de rechter gaat komen, recht van spreken te hebben.

Meer lezen?

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden