• Alphe d'huZes Team Vianen.
• Alphe d'huZes Team Vianen. Foto: aangeleverd

Vriendengroep uit Vianen doet mee aan Alpe D’HuZes: ‘Willen ons steentje bijdragen’

Nieuws 749 keer gelezen

VIANEN • Dertien vrienden en vriendinnen uit Vianen trotseren wandelend of fietsend op 6 juni de Alpe d’Huez. En dat allemaal om geld op te halen voor onderzoek naar kanker en voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen die aan de ziekte leiden. “Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of had.”

Dat laatste zeggen Marjoke Vermij, Michiel de Ruijter en Ruud Hagg, drie van de leden van Alpe d’huZes Team Vianen. “We zijn een groep vrienden en binnen die groep zijn er meerdere voorbeelden van dierbaren die zijn overleden aan kanker of die er op dit moment tegen vechten. Het maakt dat we als groep ons steentje bij willen dragen en dat gaan we dus doen op 6 juni.”

Geld ophalen 

Om geld op te halen organiseerde de groep op 20 april al een benefietavond met live muziek in de Parskchool. “Maar we zijn vorig jaar al begonnen met andere acties”, vertelt Vermij. “Zo hebbe we kerstbomen gehaakt, wijn en bier verkocht en zijn we nog de nodige andere dingen van plan.” 

Zo organiseert men op zondag 5 mei een voorjaarswandeltocht. Er zijn routes van vijf, tien of vijftien kilometer uitgezet rondom Vianen. De start is vanaf de Parkschool. Kosten om mee te doen bedragen 10 euro (kinderen tot en met 12 jaar 5 euro). Betalen kan bij de start en men krijgt gratis koffie, thee of limonade met iets lekkers en na afloop is er soep. De vijf kilometer start tussen 11:00 uur en 12:00 uur en de tien en vijfkilometer starten tussen 10:00 uur en 11:00 uur. Aanmelden kan via alpeduzesteamvianen@gmail.com..

Met wildvreemden de diepte in

In de tussentijd is de groep bezig zich voor te bereiden op het avontuur op 6 juni. “En eerlijk is eerlijk, het is ook gewoon heel leuk om dit met z’n allen te doen”, vertelt Vermij, die zelf niet gaat wandelen of fietsen, maar als vrijwilliger helpt op de ‘Nederlandse berg’. De Ruijter gaat als motorrijder mee om wandelaars en fietsers veilig de berg op en af te leiden, Hagg trekt wel de wandelschoenen aan. Het drietal kijkt uit naar het evenement. 

“Alpe d’HuZes zorgt echt voor verbroedering. Je raakt met wildvreemden in gesprek, maar gaat vaak gelijk de diepte in. Je praat toch over de reden waarom je meeloopt en dan gaat het al snel over mensen uit je omgeving die de ziekte hebben of hadden. Iedereen helpt elkaar ook als een ander het even moeilijk heeft. We doen het met z’n allen.”

Doneren kan via www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/teamvianen..

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Pupillen van De Albatros.
Pupillenteam van De Albatros doet mee Nederlands kampioenschap Sport gisteren
• Noëlle den Braber.
Examenblog #2: 'Examenstress in de meivakantie', door 6 vwo-leerling Noëlle den Braber Nieuws gisteren
• Leen Chaigneau in de Dodge Commander van het Amerikaanse leger.
20ste editie Oldtimerdag in Lexmond: 91-jarige Leen is de oudste deelnemer en kijkt er weer naar uit Nieuws 15 mei, 19:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden