• Cees Trappenburg.
• Cees Trappenburg. Foto: Aangeleverd

Cees Trappenburg nieuwe dirigent Aurora Leerdam: ‘Droom die uitkomt’

Nieuws 1.718 keer gelezen

LEERDAM • Cees Trappenburg is de nieuwe dirigent van het Leerdamse orkest Aurora. Sinds de aankondiging van het vertrek van dirigent van Hans van Leeuwen is er naarstig gezocht naar een waardige opvolger en die is nu dus gevonden. 

Het werd eend spannende en uitdagende zoektocht. Een commissie bestaande uit diverse leden van Aurora heeft na intense gesprekken met mogelijke kandidaten de knoop doorgehakt en gekozen voor de uit Noordeloos afkomstige Cees Trappenburg. Trappenburg is in de wereld van de Harmonie en fanfare beslist geen vreemde . 

De cirkel is rond 
Als 8-jarig jongetje speelde hij al als trompettist bij fanfare De Volharding in Noordeloos waar ook zijn vader en beide ooms lid van waren. Op zijn twaalfde ging Trappenburg ook als trompettist spelen bij Aurora in Leerdam en daarmee is de cirkel nu rond. Het spelen bij Aurora heeft Trappenburg muzikaal zoveel gebracht dat hij naar het Rotterdams Conservatorium is gegaan, waar hij in 1988 afstudeerde op ‘trompet lichte muziek - uitvoerend en docerend musicus’.

De kersverse Aurora-dirigent vertelt hierover: “Vanaf 1988 heb ik in veel grote musicalproducties gespeeld van Stage Entertainment (o.a. Miss Saigon, Elisabeth, Saturday Night Fever), speel ik als freelance trompettist in verschillende bands en orkesten met als hoogtepunten o.a. Sven Hammond Bigband, Alain Clark, Armin van Buuren en het Metropole Orkest.”

‘Droom die uitkomt’ 
Hij vervolgt: “Ik geef les en ben dirigent van een aantal orkesten. Vanaf 2005 dirigent van muziekvereniging Volharding in Noordeloos, van 2013 t/m 2023 dirigent van fanfare Crescendo in Lopik en vanaf 2022 ben ik muzikaal leider van Bigband Gorcum. Vanaf maart 2024 ga ik met veel enthousiasme harmonieorkest Aurora Leerdam dirigeren en hoop ik met dit orkest mooie concerten en projecten tot stand te brengen. Om het Stedelijke Harmonie Aurora te mogen dirigeren is een droom die uitkomt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Koningsdag Everdingen.
Koningsdag in Everdingen: opening met burgemeester en versierde kinderfietsen fotoserie 52 minuten geleden
Afbeelding
Illegaal jachtterrein in Ameide ontdekt: eigenaren fokten er beschermde diersoorten om op te jagen Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Pand aan de Mijlweg in Vianen voor zes maanden gesloten na vondst grondstoffen voor harddrugs 112 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden