• Brederodes O17 valt aan tegen SV Vrone O17.
• Brederodes O17 valt aan tegen SV Vrone O17. Foto: Peter Verbeek

Hereford deelt lakens uit bij IJT

Sport 853 keer gelezen

VIANEN • Sportpark Blankensteijn was tijdens het Pinksterweekend het decor van het 42e Internationaal Jeugdtoernooi.

Zoals zo vaak waren de Britse gasten uit Hereford oppermachtig door drie van de vijf hoofdprijzen in de wacht te slepen. Brederodes was de beste van de rest.

Met twee teams van twee clubs uit het Roemeense Reghin was sprake van een primeur. Om vier leeftijdscategorieën op de been te brengen te brengen werden ze gecompleteerd met elftallen van Amsvorde en De Veluwse Boys. In sportief opzicht viel die combinatie beslist niet uit de toon. Met 50 punten werd ze derde in de eindrangschikking, terwijl Clubul Sportiv Scolar zelfs winnaar werd van de poule O15 door Hereford in de finale (1-1) na het nemen van strafschoppen te verslaan.

Ereplaatsen
Zaterdag en zondag is in de vier poules een halve competitie gespeeld. De beste vier plaatsten zich voor de kruisfinales, met aansluitend het gevecht om de ereplaatsen. De drie laagst geklasseerde ploegen hebben zondag in een driekamp strijd geleverd voor de plaatsen 5 tot en met 7.

Evenals in de voorgaande editie eindigde Brederodes, overigens met een straatlengte achterstand op Hereford, als tweede in de strijd om de verenigingsprijs.

De groengelen drongen twee keer door tot de finale. Het elftal O19 moest daarin met 0-2 zijn meerdere erkennen in de Engelse formatie, terwijl het elftal O17 in de eindstrijd met 2-0 van Madese Boys won. SV Vrone won de Fairplay-trofee, terwijl Hereford O13 de topschutterstrofee mee mocht nemen (25 treffers).

Peter Verbeek

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden