• Martijn Kornet zwom woensdag de Maarsseveense Plassen over.
• Martijn Kornet zwom woensdag de Maarsseveense Plassen over.

Martijn Kornet naar Nepal voor uitdagende werkvakantie

Algemeen 197 keer gelezen

LEERDAM • De 18-jarige Martijn Kornet uit Leerdam gaat in augustus met drie medestudenten  naar Nepal voor een uitdagende werkvakantie. 

Martijn, Lieve Hilhorst, Eljah de Heer en Leonie Danielse volgen de opleiding Travel & Hospility aan het ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Ze gaan in het bergachtige Dhading-gebied onder begeleiding van Engelstalige begeleiders duurzame en uitdagende wandelroutes uitzetten voor toekomstige toeristen.

De Nepalreis vindt plaats in het kader van een Excellentie-programma.

De trekkings worden voorbereid in samenwerking met de lokale bevolking. Onderzocht gaat worden wat goede wandelroutes zijn, waar home-stay's kunnen komen en waar die verbeterd kunnen worden. "Onze trekkings zijn bedoeld voor toekomstige toeristen, waarbij de opbrengsten direct ten goede komen aan de lokale bevolking. Met onze actie willen we helpen het toerisme in Nepal duurzamer te maken. Dit is dus een vorm van ontwikkelingshulp, met respect voor de bevolking en de eeuwenoude cultuur."

De vier studenten zullen uitgebreid gaan bloggen en vloggen over hun belevenissen in Nepal. Ze hebben inmiddels ruim 3200 euro opgehaald door middel van crowdfunding. Het streven is een bedrag van 5000 euro. Zo zwom Martijn, een groot talent bij het open waterzwemmen, afgelopen woensdag de Maarsseveense Plassen over.

Meer informatie op:

http://www.roadtonepal.nl

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden