Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Raad West Betuwe versoepelt regels voor evenementen

Algemeen 929 keer gelezen

WEST BETUWE • Organisatoren van terugkerende evenementen in West-Betuwe hoeven voortaan niet meer elk jaar opnieuw een vergunning bij de gemeente aan te vragen. Een melding volstaat. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond besloten via een breed gedragen wijzigingsvoorstel op de Algemene plaatselijke verordening (Apv).

Het gaat vooral om terugkerende evenementen die hun levensvatbaarheid hebben bewezen. In het amendement –ingediend door coalitiepartijen SGP, Dorpsbelangen, LLBWB en ChristenUnie- is verder bepaald dat er voor de evenementen een eindtijd geldt van 2:00 uur.

Tijdens het laatste uur worden er geen nieuwe bezoekers meer toegelaten. Ook zal tijdens deze zogenaamde afbouwfase de etens- en drankverstrekking geleidelijk worden beëindigd, het geluidsniveau van de muziek worden teruggebracht en de lichtsterkte worden verhoogd.

Burgemeester Harry Keereweer vond het amendement sympathiek. Maar hij stelde wel voor de vergunningsplicht te handhaven als er sprake is van gewijzigde omstandigheden. Hij wees op het ongeval in Haaksbergen, waarbij een monstertruck inreed op het publiek.

De raad ging akkoord met het loslaten van de sluitingstijden voor de horeca. Alleen SGP en ChristenUnie stemden tegen. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden