• In Leerdam gaat het Inloophuis Dementie binnenkort van start.
• In Leerdam gaat het Inloophuis Dementie binnenkort van start.

Inloophuis Dementie Leerdam van start

Algemeen 317 keer gelezen

LEERDAM • Het Inloophuis Dementie in Leerdam opent op vrijdag 1 september de deuren. Voor alle inwoners van Leerdam is dit dé plek voor informatie en advies over dementie.

Mensen met dementie, familie, vrienden, buren, vrijwilligers en medewerkers uit de zorg kunnen iedere woensdag en vrijdag van 13:00-16:00 uur binnenlopen. "Naast informatie en advies over dementie, kunnen bezoekers bij onze zorgprofessional Dorethe van Zuilen terecht met al hun vragen over dementie", zegt Hansje Pontier, regiocoördinator ketenzorg dementie.

"Samen met haar kan bijvoorbeeld besproken worden welke ondersteuning er is in de verschillende fases van dementie. Dorethe weet ook hoe zorg geregeld kan worden."

Samenwerking
Het Inloophuis Dementie is een initiatief van gemeente Leerdam in samenwerking met Rivas Zorggroep, Samen Doen, Present, Huis ter Leede en Alzheimer Nederland.

"De verwachting is dat dementie de komende jaren sterk toeneemt. Daarom hebben we met de verschillende zorgaanbieders in Leerdam de handen ineen geslagen. De gemeente Leerdam wil een laagdrempelige voorziening bieden, die de betrokkenen en hun mantelzorgers optimaal ondersteunt", zegt wethouder Arie Keppel.

"Want dementie grijpt diep in en het taboe dat in zekere zin nog rond dit onderwerp heerst, moet doorbroken worden. Inwoners kunnen rekenen op de juiste hulp en ondersteuning."

Kopje koffie
Het Inloophuis is ook een mooie plek om mensen met dezelfde vragen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. "Dat kan gewoon tijdens een kopje koffie", legt Dorethe van Zuilen uit. "Bezoekers kunnen ook zelf een activiteit opzetten. Dat kunnen we eventueel met elkaar organiseren. Het belangrijkste is dat het Inloophuis Dementie een plek is waar iedereen zich een beetje thuis kan voelen."

De voorziening is gevestigd in De Hoeksteen aan de Koningin Emmalaan 41 in Leerdam. De deuren zijn iedere woensdag en vrijdag geopend van 13:00 tot 16:00 uur. Dorethe van Zuilen is dan aanwezig. Speciaal voor de start is op vrijdag 1 september ook An Verhoeff, verpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum van Rivas, present.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden