• Carambole Rademaker kwam drie punten tekort.
• Carambole Rademaker kwam drie punten tekort.

Carambole Rademaker mist nipt halve finale

Sportt 177 keer gelezen

NIJKERK • Carambole Rademaker speelde dit weekend in Nijkerk de playoffs voor een plaats in de halve finale van de kadercompetitie. Bijna was deze missie geslaagd. Op drie caramboles na miste het Rumptse team de eerste plaats.

In het eerste duel tegen Padoc wonnen alle Rumptenaren hun wedstrijd: 8-0. Hans de Ridder (110) had de hele wedstrijd een voorsprong en zegevierde in negentien beurten.

Ook Tonny van Meeuwen (160) wist te winnen. Hij keek wel lang tegen een achterstand aan, maar herstelde dit op tijd en won in 21 beurten. Jan de Jong (160) maakte de 160 caramboles in vijftien beurten. Jurgen de Ridder (180) maakte de volle winst compleet door in slechts zes beurten te zegevieren.

Finale
De finale tegen De Poedel was beslissend voor een plaats in de halve finale. Een gelijkspel was voldoende, omdat de Poedel met slechts 6-2 had gewonnen van Padoc. Het lukte niet: De Carambole verloor dit duel met 2-6.

Hans de Ridder speelde een slechte partij en zat geen moment in de wedstrijd. Hij verloor met 68 caramboles in dertien beurten.

Drie caramboles
Tonny van Meeuwen speelde een spannende partij. Het kon alle kanten op. Toen zijn tegenstander op twee caramboles strandde, moest van Meeuwen nog 24 caramboles maken. Hij bleef steken op drie caramboles voor het einde.

Jan de Jong kwam eveneens dichtbij. In slechts acht beurten wist hij niet tot zijn caramboles te komen en strandde op 123 caramboles.

Alleen Jurgen de Ridder wist in elf beurten te winnen voor de Rumptenaren. Dit was echter niet voldoende voor de halve finaleplaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden