Afbeelding
Foto: aangeleverd

Ruim twaalfduizend euro opgehaald voor Guus

Algemeen 637 keer gelezen

SCHOONREWOERD • De Samen voor Guus-actie van stichting I Am Sport heeft ruim twaalfduizend euro opgebracht voor de Schoonrewoerdse Guus.

Fabian Touw, één van de trainers van het RTL4-programma Obese en ambassadeur van stichting I Am Sport, introduceerde vorig jaar de Samen voor Guus-actie. Ze hebben met zes mensen de Monte Rosa beklommen, niet voor henzelf, maar voor een ander. Namelijk: Guus. Guus is drie jaar en moet vechten tegen de slopende spierziekte sma. Bij deze spierziekte worden de spieren langzaam zwakker. Hoe jonger iemand is als de eerste symptomen verschijnen, hoe ernstiger het is.

Guus kan zich nu niet vrijuit bewegen in zijn eigen huis. Het doel van de Samen voor Guus-actie was om het leventje dat hij nog heeft een stukje aangenamer en prettiger te maken. En dit is gelukt. Er zijn vele mooie acties ontstaan, ook vanuit de gemeente zelf. Dit heeft uiteindelijk ruim twaalfduizend euro opgeleverd. Hiermee kan de aanbouw voor Guus afgemaakt worden, zodat hij zich wel vrijuit kan bewegen in zijn eigen huis.

Er zijn nog zoveel meer kinderen die net als Guus ook deze vreselijke spierziekte hebben. Ook dit jaar wordt daarom door de stichting weer de Red Apple-trappenrun georganiseerd in Rotterdam, dit vindt plaats op zondag 28 mei.

Fabian Touw 1980 is personal trainer, spreker en ondernemer in Rotterdam. Hij is één van de trainers van het RTL-programma Obese 2015 geweest. In zijn sportstudio FTPT geeft hij sinds 2010, inmiddels samen met drie freelancers, individuele begeleiding aan mensen die gezond en fit willen zijn. Touw heeft zijn sporen verdiend in de atletiek, met name de honderd en honderdvijftig meter, hij werd Zuid-Hollands bokskampioen (2006) en heeft onlangs de Iron Man afgelegd in Zwitserland. Touw is medeoprichter en ambassadeur van stichting I Am Sport. Deze stichting zamelt geld in door middel van sportieve activiteiten voor kinderen in Nederland met de spierziekte sma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden