(foto: Rick den Besten)
(foto: Rick den Besten)

KLM Open levert Lingewaalse economie vijf ton op

Algemeen 178 keer gelezen

REGIO • De KLM Open vorig jaar heeft de Lingewaalse economie een slordige vijf ton opgeleverd. Zo heeft de de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) uitgerekend

De overall bijdrage van het KLM Open 2016 voor de Lingewaalse economie bedraagt 541.500 euro. Bezoekers aan de KLM Open gaven additioneel een slordige drie ton uit in de regio. Het gaat hier dus om uitgaven die zonder het golfevenement niet in de regio terecht zouden zijn gekomen. Zo gaven bezoekers aan de KLM Open gemiddeld zo'n zes euro in gemeente Lingewaal uit aan eten en drinken.

En nog eens bijna twee euro per persoon aan andere uitgaven, zoals benzine of boodschappen. Er zijn ook bezoekers aan het evenement die hebben overnacht in de regio, zij hebben ook weer het nodige gespendeerd in de omgeving. En de netto bijdrage vanuit TIG Sports (het organisatiebureau van het KLM Open) aan de Lingewaalse economie bedraagt 65.200 euro. Verscheidene ondernemers uit Lingewaal en omstreken (onder andere Gorinchem, Leerdam en Werkendam) hebben kunnen leveren aan het KLM Open of aan partners daarvan.

Op het gebied van toerisme heeft het KLM Open positief bijgedragen. De regio Rivierenland wordt (zeer) gewaardeerd door 51 procent van de bezoekers. Ruim de helft gaf aan positiever te zijn over de regio. Bijna veertig procent van de bezoekers heeft de intentie om het komende jaar de regio opnieuw te bezoeken voor vrijetijdsdoeleinden. 

Uit de economische impactstudie blijkt dat het KLM Open in Spijk 38.000 unieke bezoekers - met in totaal 45.000 bezoeken - heeft mogen verwelkomen. Net geen tachtig procent kwam van buiten Lingewaal, deze bezoekers waren zonder dit evenement niet in de gemeente geweest. Zo'n negentien procent van de Nederlandse toeschouwers kwam uit de provincie Zuid-Holland, achttien procent uit Gelderland, dertien procent uit Noord-Brabant en twaalf procent uit Utrecht. Van de buitenlandse bezoekers kwam het merendeel uit België, Duitsland en Engeland. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden