• HPS Industrial pakte de volle winst.
• HPS Industrial pakte de volle winst.

HPS Industrial pakt winst in Hattem

Sport 59 keer gelezen

HATTEM • In de 1e divisie van de topteamcompetitie speelde het Rumptse HPS Industrial tegen DOS Hattem/Popma Biljartservice uit Hattem. HPS Industrial won met 0-6 en 2-4.

Met nog één speelronde te gaan, staat het team op de achtste plaats.

Werklust
In de eerste partij begon Jurgen de Ridder in het libre (250) tegen Jurgen Toorneman. Beide spelers moesten het hebben van hun werklust, omdat de vorm bij beiden zoek is. In achttien beurten wist De Ridder als eerste over de streep te komen.

In het kader 47/2 (175) speelde Marco Kivits tegen Bert Evenhuis. Marco wist al snel op voorsprong te komen en hield die marge vast tot aan het einde van de partij. Hij won in negentien beurten. Daarmee was de 0-4 voorsprong een feit.

In het bandstoten (75) was Folke Spakman de tegenstander van Frank Vermeulen. In een spannende partij trok Frank in 25 beurten aan het langste eind: 0-6.

Butage
De daaropvolgende wedstrijd begon opnieuw met een voorsprong. In het libre wist Jurgen de Ridder wederom te winnen van Jurgen Toorneman, nu in zeventien beurten.

In het kader wisselden de Rumptenaren van opstelling. Nu kwam Frank Vermeulen aan de tafel tegen Bert Evenhuis. Frank speelde een gedegen partij en het zag ernaar uit dat hij het duel eenvoudig zou winnen. Aan het eind van de partij moest Frank tweemaal gaan zitten wegens een butage, een 'springende' bal. Evenhuis profiteerde en maakte de partij in de negende beurt uit. Frank kwam drie punten tekort.

De beslissing moest nu vallen in het bandstoten waar Marco Kivits het opnam tegen Folke Spakman. Marco wist deze klus op routine te klaren en zegevierde in 21 beurten. Daarmee bezorgde hij de Rumptenaren de tweede winst: 2-4.

Op zaterdag 15 april volgt de laatste speelronde. Dan speelt het team in Alblasserdam tegen Zaal Verploegen uit Wychen.

Kadercompetitie
In de nationale kadercompetitie kwamen beide Rumptse teams in actie. Carambole Rademaker ontving thuis Kaderteam De Hoog uit Gouda. Doordat alleen Danny van Veldhoven wist te winnen, ging Rademaker met 2-6 onderuit.

Danny speelde een erg sterke partij door zijn 110 caramboles in slechts vier beurten te maken. Jan de Jong, Tonny van Meeuwen en Hans de Ridder haalden geen partijpunten.

Carambole R&H Kassa speelde eveneens thuis tegen Kaderteam Almere '83. Ook hier werd de uitslag 2-6. De enige winstpartij kwam op naam van Freddie Adelaar die zijn 160 caramboles in dertien beurten verzamelde. Bert Vink, Piet Adelaar en Raymond Drost moesten een nederlaag toestaan.

Met nog drie wedstrijden te gaan, staan beide teams in de onderste regionen en is er nog maar een heel kleine kans op een eventuele play offs plaats.

In de 1e klasse wist Carambole 1 niet te winnen van Burgemeester 2. In Tiel werd het 31-26. De enige met winst was Hans de Ridder die zijn 230 caramboles in elf beurten behaalde. Het team staat achtste.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden