• De band Rondé treedt op tijdens het Krimpen Festival.
• De band Rondé treedt op tijdens het Krimpen Festival. Foto: PR

Swingend over Krimpens Tuyterplein

Algemeen 352 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Na twee succesvolle edities zijn de verwachtingen voor het derde Krimpen Festival hooggespannen. Op zaterdag 23 september zijn er tussen 10.00 uur en 23.00 uur diverse sportieve en culturele activiteiten voor alle leeftijdscategorieën.

Het evenement wordt afgesloten met optredens van swingende muzikanten. Volgens Rutger van den Bosch, voorzitter van de Stichting Krimpen Presents, gaan jongeren 's avonds op het Tuyterplein uit hun dak. "Daar staan Age Kat, Marvin Dee Band, Rondé en Shakyground garant voor."

De organisatoren hebben met een vereende krachten een puik programma samengesteld onder het motto 'Krimpen, dat zijn wij'. Krimpen Presents en SynerKri hadden elkaar weer snel gevonden. "Nadat de funding in maart voor elkaar was door financiële steun van de gemeente en toezeggingen van sponsors hebben we ons snel georiënteerd op diverse activiteiten voor een vlot verloop. Een half jaar voorbereiding heb je minimaal nodig. Het gaat ten slotte om vrijwilligers, die de kar trekken. Voor een deel kunnen we bogen op vaste onderdelen zoals de sportmarkt, de wielerronde en het muziekpodium, maar daarna begint pas de invulling en het vastleggen van artiesten. Het is een veelomvattend drieluik voor ochtend, middag en avond, maar juist variatie maakt het festival leuk en interessant", meent Van den Bosch.

Het festival, dat op een andere locatie dan vorig jaar wordt gehouden, heeft ook een sociale component. Ontmoeten en inspireren staat centraal in het feest voor alle Krimpenaren. Daarom is er ook een duurzaamheidsmarkt met elektrische fietsen en hybride auto's. SynerKri geeft extra aandacht aan aangepast sporten.

Inbreng
Rutger van den Bosch is in zijn nopjes met de muzikale inbreng. Vorig jaar werd Candy Dulfer gecontracteerd; nu komen veel lokale artiesten met landelijke uitstraling aan bod. "Het zijn bepaald niet de minsten. De Krimpense gitarist Age Kat is al decennia lang actief in de Nederlandse muziekscene. In de tachtiger jaren was hij een van de gezichtsbepalende leden van The Frog. Deze liveband had een geweldige reputatie. Rondé speelde reeds op grote festivals als Lowlands, Concert at Sea en Mysteryland. De Marvin Dee Band uit Capelle is op Radio 2 te horen geweest en trad op in Paradiso Amsterdam. Shaky Ground komt voor niets anders dan gezelligheid en feest. De band speelt verschillende muziekgenres waaronder soul, disco en funk. Dat is echt genieten."

Van den Bosch is reeds zes jaar bezig met feesten. In 2011 zag Krimpen Presents het levenslicht. "Dat was eigenlijk een grapje. Het is echter gigantisch uit de hand gelopen. Inmiddels staat er team van enthousiaste mensen, dat door samenwerking voor plezier en vermaak heeft gezorgd. We hebben de smaak te pakken. Van stoppen wil nog niemand weten."

De slagingskans op 23 september is groot, ook al duimt de voorzitter voor droog weer tijdens het festival. Vorig jaar werd dat gebed verhoord. Van den Bosch ziet ook dit keer geen beren op de weg. "Gratis toegankelijk voor jong en oud: waar vind je dat nog in Nederland?"

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden