Afbeelding
Foto: Stephan Tellier

Weer topdrukte verwacht op Zilverdag in Schoonhoven

Nieuws 2.023 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Schoonhoven beleeft op Tweede Pinksterdag de 38ste editie van de Nationale Zilverdag. Vorig jaar genoten meer dan 20.000 bezoekers van het stralende weer. Ook dit jaar verwacht men topdrukte.

De Zilverdag wordt maandag 20 mei officieel geopend door burgemeester Hans Beenakker van Krimpenerwaard in het Nederlands Zilvermuseum. 

Het evenement wordt muzikaal ingeluid met twee bijzondere concerten vanaf de Stadhuistoren. Het carillon zal dan te horen zijn in samenspel met piano. Boudewijn Zwart, stadsbeiaardier van Schoonhoven, speelt samen met Wim Ruitenbeek uit Nijkerk een afwisselend programma.

De Silver Challenge is jaarlijks de grote publiekstrekker van de Zilverdag en wordt ook dit jaar tentoongesteld in de Hoge Vierschaar onder het stadhuis. Hier kunnen bezoekers de werkstukken bewonderen én hun stem uitbrengen. Ook een vakjury beoordeelt alle werkstukken. Een deel van de expositie is ingericht als Junior Challenge; een mogelijkheid voor kinderen tussen de 7 en 18 jaar om hun creativiteit te tonen. 

Op het Rabo Nieuw Talent Plein kunnen bezoekers van de Zilverdag kennis maken met de nieuwe generatie goud- en zilversmeden. Hier laten studenten en onlangs afgestudeerden van de Vakschool Schoonhoven hun werk zien. 

De winnaars van de Silver Challenge, Junior Challenge en het Rabo Nieuw Talent Plein worden om 17.00 uur bekend gemaakt in de Grote of Bartholomeuskerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden