• Viervoudig winnaar Leon Kok trekt een vrachtwagen.
• Viervoudig winnaar Leon Kok trekt een vrachtwagen. Foto: Jan Trouwborst

Wie is sterkste van de Krimpenerwaard?

Algemeen 1.437 keer gelezen

BERKENWOUDE • De sterkste mannen van de Krimpenerwaard gaan zaterdag 2 september met elkaar de strijd aan in het dorpscentrum van Berkenwoude. Ze tillen met verzwaarde melkbussen, trekken aan vrachtwagens en sjouwen rond met zware stenen.

Het is voor de zesde keer dat het evenement wordt gehouden. De eerste drie jaar gebeurde dat voor café De Jantjes in Stolwijk. Daarna verhuisde het spektakel naar Berkenwoude waar meer plek is voor toeschouwers. "Vorig jaar waren dat er tussen de drie- en vierhonderd", vertelt Ernst Jan Brands, die de verkiezing 'Sterkste Man van de Krimpenerwaard' samen met zijn partner Renate Molendijk organiseert. "Bezoekers vinden het prachtig om die mannen aan het werk te zien. Er hangt altijd een ontzettend leuk sfeertje."

Krachtpatser
De winnaar van zes verschillende onderdelen mag zich een jaar lang de sterkste man van de Krimpenerwaard noemen. Titelverdediger is Richard Graveland uit Ouderkerk aan den IJssel. Hij onttroonde vorig jaar Leon Kok, de krachtpatser uit Lekkerkerk die de titel vier keer op rij wist te winnen. Wout Zijlstra, voormalig sterkste man van Nederland, zal de strijd weer van commentaar voorzien.

Tot nu toe hebben vier mannen zich ingeschreven voor de wedstrijd. Brands hoopt op wat meer deelnemers. "Bij acht, negen deelnemers kunnen we er een echte wedstrijd van maken." Om mee te doen hoef je volgens Brands echt niet enorm gespierd te zijn. "Het gaat bij de verschillende onderdelen om kracht én om techniek. Er doen sportschooljongens mee, maar vaak is het gewoon een jongen uit de polder die aan het eind van de dag de beker omhoog tilt."

Voor de dames is er ook een onderdeel: het zogenaamde 'Geld over de balk gooien'. "Ze moeten proberen een zak over een balk te gooien. Die balk ligt telkens weer een stukje hoger."

De wedstrijd 'Sterkste Man van de Krimpenerwaard' begint 14.30 uur. Wie mee wil doen kan zich telefonisch opgeven bij Ernst Jan Brands: 06-15234781.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws 6 mei, 13:57
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk 6 mei, 13:42
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden