• Ineke van Vliet
• Ineke van Vliet Foto: Jan Timmer

Ineke van Vliet naast Olga Commandeur in 'Nederland in Beweging'

Algemeen 3.117 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Het televisieprogramma 'Nederland in Beweging' krijgt vanaf het nieuwe seizoen een Krimpenerwaards tintje met het beeldschermdebuut van Ineke van Vliet.

"Ik hoorde van een oud-studiegenoot dat ze mensen zochten en deed met succes auditie", vertelt de beweegcoach, die met haar bedrijfje BMI (Bewegen Met Ineke) actief is en door de gemeente Krimpenerwaard voor elf uur per week wordt ingezet als buurtsportcoach.

De 32-jarige inwoonster van Schoonhoven werd meteen aangenomen. Op 4 september is ze voor het eerst op tv te zien bij Omroep Max, waar ze naast Olga Commandeur de oefeningen voordoet.

"De opnames voor een seizoen 'Nederland in Beweging' zijn in twee weekenden tijd gemaakt", vertelt Ineke. "Die sessies waren behoorlijk zwaar. Ga er maar aan staan: van zeven tot zeven sta je vrijwel permanent oefeningen te doen die los van elkaar misschien niet al te inspannend zijn, maar als totaal best pittig zijn. Zeker ook in combinatie met het wachten tussendoor of het herhalen van een oefening omdat het beeld te wensen over laat. Aan de andere kant: het was een heel leuke ervaring. En het past prima bij mijn missie: meer mensen in beweging krijgen, en dan vooral ook ouderen."

Ineke van Vliet studeerde sportmanagement in Den Haag en ging daarna aan de slag als docent Lichamelijke Opvoeding in Brussel. Vervolgens volgde ze een opleiding tot levensstijlcoach. Vorig jaar behaalde ze haar Master Sport & Beweeginnovatie. Ze woonde tot voor kort een lange periode in Frankrijk, waar ze met haar vriend een camping beheerde in Bretagne.

"Mijn ouders hadden een huisje op RCN-vakantiepark Het Grote Bos in Driebergen. Ik ging daar aan de slag als recreatieleider en ontmoette daar mijn vriend. Op een gegeven moment kwam het verzoek of wij samen een RCN-camping in Frankrijk wilden gaan runnen. Dat leek ons wel wat. Het was hartstikke leuk om te doen en bovendien heel leerzaam. Maar het was ook ontzaglijk buffelen. We kregen het niet cadeau."

Eenmaal terug in Nederland vond Ineke van Vliet woonruimte in Schoonhoven. "Sinds 2013 werk ik voor mezelf. En toe kwam de gemeente Krimpenerwaard op mijn pad. In het kader van de sportstimulering ben ik breed inzetbaar. Verenigingen met vragen en behoeften kunnen een beroep op me doen. Een voorbeeld: een tafeltennisclub wil graag een jeugdafdeling beginnen en vraagt mij om mee te denken. Of een zorgcentrum wil bijvoorbeeld haar vrijwilligers en cliënten samen laten bewegen. Ik zoek naar de mogelijkheden en kom met ideeën. Daarnaast heb ik een verbindende rol, waarbij ik organisaties aan elkaar koppel. Een naschoolse opvang die een sportclinic wil? In dat geval breng ik deze mensen in contact met een sportvereniging. Ook ondersteun ik clubs desgevraagd een periode. Mijn werk voor de gemeente speelde zich tot nu toe vooral af in Schoonhoven, maar vanaf september hoop ik mijn blik te verruimen."

Jan Timmer

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden