• De wedstrijd tussen Schoonhoven en FC Perkouw is komend seizoen zeker niet de enige derby in de derde klasse C.
• De wedstrijd tussen Schoonhoven en FC Perkouw is komend seizoen zeker niet de enige derby in de derde klasse C. Foto: wijntjesfotografie.nl

Derde klasse bol van de streekderby's

Sport 460 keer gelezen

REGIO •  De penningmeesters van Spirit, Dilettant, Lekkerkerk, FC Perkouw en Schoonhoven wrijven zich in de handen. De derde klasse C staat bol van de streekderby's.

Trainer Richard Mank van kampioen Dilettant reageert verheugd: "Onze penningmeester loopt al de hele dag met een glimlach van oor tot oor."

Vervolgens: "Het is een zware indeling, maar dat is het voor een kersverse derdeklasser altijd. Het is aan de staf en spelers van Dilettant om zich te bewijzen. Ik voorzie spannende wedstrijden met hopelijk veel publiek."

Mank schat VVOR, HBSS en Kethel Spaland hoog in. "De derby's tegen de andere clubs uit de Krimpenerwaard worden wedstrijden op zich."

Zijn collega Arian van Herk, trainer van het gepromoveerde Lekkerkerk, spreekt eveneens van een mooie uitdaging. "Kom maar op", zou ik zeggen.

Belabberd
Sjef van Vugt, doelman van Schoonhoven, is benieuwd of zijn team er dit seizoen vanaf het begin staat. Vorig seizoen was de competitiestart ronduit belabberd. Pas in de derde periode was Schoonhoven warmgedraaid.

"Vanaf het begin moeten we er in vliegen. Dat moet het uitgangspunt zijn. We weten nu dat we onszelf echt tekort hebben gedaan in het afgelopen seizoen. Twee tegenstanders, waarvan we drie keer gewonnen hebben, promoveerden naar de tweede klasse. Tegen Reeuwijk werd het zelfs 6-0. Gek, hoor."

Henk Lammertse, voorzitter van Spirit, meent dat de Ouderkerkse voetbalgigant binnen één seizoen zou moeten terugkeren naar de tweede klasse. "Met een piepjong elftal, maar wel zeer talentvol."

Harm Spijker (Perkouw) is tevreden met de indeling in 3C . "Minder reistijd, veel derby's en aansprekende tegenstanders. Ploegen als Bolnes, VVOR, Zestienhoven en Kethel Spaarland zijn geducht. Elke derby is een wedstrijd op zich. Hier hebben wij veel zin in."

De complete indeling van 3C: Lekkerkerk, Spirit, Dilettant, Schoonhoven, Perkouw, HBSS, Kethel Spaland, Leonidas, VVOR, Zwarte Pijl, Bolnes, DVO'32, Zestienhoven, Excelsior Rotterdam.

DCV
DCV kan de borst natmaken in de eerste klasse, maar dat zijn ze wel gewend in het Waalplantsoen. "Succes komt ons niet aanwaaien. Daar moeten we flink voor buffelen", weet trainer Ronald Klinkenberg. "Onze kracht is de teamgeest. Die is nog nooit zo goed geweest."

Middenvelder Guido van Oijen is dezelfde mening toegedaan, "Ik ken niet alle clubs uit 1B heel goed, maar het lijkt een mooie indeling met een aantal sterke ploegen als Brielle, Feyenoord, Heerjansdam en Kloetinge. Ik denk dat wij ons in eerste instantie op handhaving moeten richten en verwacht dat dit streven een reëel uitgangspunt is. Zeker gezien het verloop van het afgelopen seizoen", aldus de assistent-arts chirurgie.

Verdediger Nick Cornelisse meent dat DCV zich op elke tegenstander moet focussen. "We zitten in de zwaarste afdeling, dat is duidelijk. Onze kracht ligt op het aanpassen aan de tegenstander. Als dat lukt, komt het vanzelf goed."

Hoge ogen
De zaterdagderdeklassers Benschop en Lopik ontmoeten in de klasse 3D (West 1) veel ploegen, die ook vorig seizoen tegenstander waren. Benschop wil onder leiding van de nieuwe trainer Emanuel Sluis opnieuw hoge ogen gooien. Lopik-trainer Bertus van Schaik verwacht wederom een spannend competitieverloop voor zijn elftal, dat zich pas op de laatste speeldag in veiligheid speelde.

Bert Potuyt (Bergambacht) ziet in deze competitie-indeling in 4E (West 2) een mooie uitdaging. "De nieuwe derby tegen Ammerstol (dat van de zondag naar de zaterdag gaat, red.) spreekt aan. Jammer dat SPV'81 in een andere klasse zit. Door de aanwezigheid van veel Rotterdamse ploegen is het wel een totaal andere indeling voor ons."

Raymond Lantinga (SPV'81) wil iets moois neerzetten bij de zaterdagvierdeklasser uit Polsbroek, die uitkomt in de klasse 4C (West 2). "De opgaande lijn, die is ingezet door de vorige trainer Frits van Dijk, wil ik voortzetten."

Versterkt
De zondagderdeklassers Cabauw, Haastrecht en Stolwijk zien hun indeling in 3C (West 2) helemaal zitten. Jack Harmsen (Haastrecht) mist dit keer de clubs uit West 1. "Wel zijn er meerdere zware tegenstanders bij gekomen, die zich flink versterkt hebben. Het komende seizoen wordt daarmee sowieso weer een uitdaging."

Pieter van der Laan & Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws 6 mei, 13:57
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk 6 mei, 13:42
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden