• De gedecoreerden in Krimpen aan den IJssel. Rechts burgemeester Martijn Vroom.
• De gedecoreerden in Krimpen aan den IJssel. Rechts burgemeester Martijn Vroom.

Vijf lintjes in Krimpen aan den IJssel

Algemeen 1.361 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Burgemeester Martijn Vroom reikte woensdagochtend in het raadhuis vijf koninklijke onderscheidingen uit aan inwoners van Krimpen aan den IJssel. Ze zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer W.G. van Druenen (80) zet zich sinds 1966 in als vrijwilliger bij de Rooms-katholieke Kerk in Krimpen aan den IJssel. Daar is hij lid geweest van de bouwcommissie, nu de beheercommissie. Zo verzorgt hij onder andere het tuinonderhoud en onderhoudswerkzaamheden aan de kerk. Ook zet Van Druenen zich sinds 1966 in als begeleider van kerkdiensten in de Penitentiaire Inrichting De IJssel. Vanaf 2010 zamelt hij als vrijwilliger van Stichting Linz kleding en schoolartikelen in voor kinderen in Brazilië en heeft hij in dat land geholpen bij de uitbreiding van een gemeenschapsgebouw en het renoveren van een sportveld.

De heer P.A. Froon (73) is sinds 1988 vrijwilliger bij Amnesty International, afdeling Rotterdam en betrokken bij het regioteam van Zuid-Holland en Zeeland. Froon geeft voorlichting over mensenrechten aan jongeren en spreekt regelmatig op bijeenkomsten. Daarnaast is Froon oprichter en voorzitter van Stichting Educatieve Adoptie Projecten (SEAP). Hiervoor stelt hij sinds 2005 programma's samen voor de uitwisseling van leerlingen van de Escola Secundária en Técnica (Porto Noveo, Kaapverdië) en de Melanchtonschool (Rotterdam). Ook heeft hij een adoptietraject bedacht waarbij leerlingen contact blijven onderhouden en ervaringen uitwisselen.

Mevrouw J.M. van Genderen-de Jong (63) is sinds 1991 vrijwilliger bij de Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Krimpen aan den IJssel. Ook is zij op diverse wijzen actief voor de Gereformeerde Gemeente Krimpen aan den IJssel. Sinds 1998 is Van Genderen-de Jong actief als secretaris van het Comité IJssel en Lek van de Stichting Ontmoeting en is zij actief betrokken bij de jaarlijkse grote actie van deze stichting.

De heer M.P. Kammeraat (67) zet zich in voor de Protestantse gemeente De Ark in Krimpen aan den IJssel. Daar is hij 10 jaar ouderling geweest. Ook is hij sinds 2000 lid van de onderhoudscommissie, neemt deel aan de jaarlijkse grote schoonmaak en verricht hij hand-en-spandiensten. Sinds 2006 is hij koster in De Ark.

De heer J. Schilt (68) zet zich in voor de Protestantse gemeente De Ark in Krimpen aan den IJssel. Sinds 2000 verricht hij schilderwerkzaamheden, verricht hij ondersteunende taken bij bruiloften en uitvaarten en is hij betrokken bij de jaarlijkse grote schoonmaak als lid van de onderhoudscommissie. Ook is hij sinds 2006 koster in De Ark.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden