Afbeelding

Thor-dames strijdend ten onder; Krimpen blijft winnen

Sport 249 keer gelezen

REGIO • De volleybalsters van Eetcafé 't Centrum/Thor gingen strijdend ten onder in Brabant. Ledub was wederom te sterk voor de dames van coach Cees de Waard.

Na een lang gevecht in sporthal De Zuiderpoort in Budel werd het 3-2 via de setstanden 18-25, 25-21, 20-25, 25-23 en 15-10. Het wisselvallige Thor is door de tweede achtereenvolgende nederlaag afgezakt naar de middenmoot van de eerste divisie B.

Maximaal
City Lens Krimpen blijft winnen. In sporthal De Boog versloegen de mannen van coach Wim Bruijn de reserves van Taurus met maximale cijfers: 4-0. Eenvoudig ging dat niet. De eerste en tweede set werden met nipt verschil (25-22 en 26-24) gewonnen. Daarna verliep het duel vlotter en werd Taurus met 25-19 en 25-13 opzij gezet.

De tweede plaats in 1B, die recht geeft op promotiewedstrijden, is voorlopig onaantastbaar. Wel kan de flinke pauze de Krimpenaren opbreken. Zij komen pas op 11 maart weer in actie. "En daardoor raak je uit je ritme", weet ook Wim Bruijn. "Wij hebben daar slechte ervaringen mee."

Voleco bewaart geen beste herinneringen aan het uitstapje naar sporthal De Bakwetering in Lekkerkerk. Zowel de heren als de dames verloren hun wedstrijd. Voleco moest zijn meerdere erkennen in Jola Olympus uit Made: 1-3. De dames hadden daarna geen schijn van kans tegen koploper Volley Zuid: 17-25, 17-25, 19-25 en 15-25.

Dosko kwam vrijdagavond al in actie. De heren maakten het Leython 2, de nummer twee uit de promotieklasse, bijzonder lastig. Pas na vijf sets gaf de ploeg uit Stolwijk zich in Leiden over: 25-16, 18-25, 25-14, 23-25 en 15-12. De dames verloren met 3-1 van VTC Woerden 2. Na 23-25 winst in de eerste set lukte het Dosko niet meer om de tegenstander te verrassen.

De dames van DOS verloren in een mogelijk cruciaal duel van concurrent Majella. Het werd een vijfsetter in Utrecht. De 3-2 nederlaag zorgde voor het wegzakken naar de 10e plaats in de derde divisie. De heren wonnen eindelijk weer eens. NVC 4 werd in Nieuwegein met 1-3 verslagen.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden