Afbeelding

Drukte op Ammerstolse ijsbaan

Algemeen 791 keer gelezen

AMMERSTOL • Voor de derde keer deze winter konden liefhebbers de ijzers onderbinden om te schaatsen op de baan van IJsclub Vooruitgang in Ammerstol. Vrijdagochtend om 09.00 uur ging de baan open. 

Vrijwilligers waren heel de nacht bezig geweest met het prepareren van de baan. Alle moeite was niet voor niets geweest, want 's morgens vroeg lag er een spiegelgladde ijsvloer van anderhalve centimeter dik. 

Al vrij snel staan de eerste schaatsers bij een keet voor het clubhuis om een kaartje te kopen. Rond tien uur is het gewoon druk op de baan. IJsmeesters Bas Looren de Jong en Piet Baars zien het langs de kant tevreden aan. "Dit is waarvoor je het doet hè", glimlacht Looren de Jong. "Niemand hier is chagrijnig, iedereen heeft plezier." Zelf wagen de mannen zich niet meer op het ijs. Baars: "Nee hoor, onze tijd is geweest. Eén van ons heeft een slechte knie en de ander een kunstknie."

Dat er ijs ligt is ook goed voor de clubkas, want de vaste lasten zijn hoog. Looren de Jong: "Elke maand ben je als club 300 euro kwijt, ook in de zomermaanden. Dat is veel geld. Daarom is het fijn dat we nu weer even open kunnen."

De mannen denken dat er deze maand meer ijsdagen zullen volgen. Ze baseren zich daarbij op de stand van de maan. "Tussen 15 en 25 januari staat -ie heel gunstig, maar we wagen ons maar niet aan een voorspelling."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden