• De cover van het boek, dat in februari uitkomt.
• De cover van het boek, dat in februari uitkomt.

Lopikse schrijft 'bijzonder boek over de liefde'

Algemeen 791 keer gelezen

LOPIK• Wendy Brokers uit Lopik presenteert in februari 2017 haar debuutroman 'Geluk bij een Ongeluk': naar eigen zeggen 'een bijzonder boek over de liefde'.

"Geluk bij een Ongeluk vertelt het verhaal van Suus Versluis, een succesvolle dertiger die na een auto-ongeluk met een dwarslaesie in een rolstoel terechtkomt", vertelt de auteur. "In dit boek staat de ontluikende relatie van Suus met fysiotherapeut Jacco Reehorst centraal. Daarbij worden ook alle obstakels omschreven die liefde en intimiteit vanuit een rolstoel met zich meebrengen."

In samenwerking met The Read Shop in Lopik wordt Geluk bij een Ongeluk op 11 februari vanaf 16.00 uur groots gepresenteerd. Paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel krijgt dan het eerste exemplaar uitgereikt. Zij wordt geïnterviewd over het boek en haar stichting The Mentelity Foundation, die zich inzet om jongvolwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten te krijgen.

Expliciet
Geluk bij een Ongeluk is volgens uitgeverij Tinteling Romance het eerste boek van een Nederlandse auteur waarin 'liefde, seksualiteit en intimiteit vanuit een nieuw perspectief worden belicht en -expliciet- worden beschreven'.

Voor haar debuut sprak Wendy Brokers met een aantal jonge vrouwen, die vanwege een dwarslaesie aan een rolstoel gebonden zijn.

"Hun ervaringen verwerkte ik in het fictieve verhaal van Suus Versluis. Daarmee is Geluk bij een Ongeluk niet exclusief bedoeld voor lezers met een handicap. Wel wordt de focus gelegd op deze doelgroep, juist omdat er voor hen in de literatuur weinig tot geen herkenbare hoofdpersonages zijn waarmee zij zich kunnen identificeren", stelt de geboren Utrechtse, die wil benadrukken dat het 'absoluut geen zoetsappig liefdesverhaal' is geworden.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden