Afbeelding

Stoppelenburg Uitvaartverzorging: een zestigjarige die nog volop vooruit kijkt!

Algemeen Zaak & Zo 1.010 keer gelezen

LEKKERKERK - Stoppelenburg Uitvaarverzorging staat al 60 jaar voor kwaliteit en zorg in moeilijke tijden. "Wij creëren een stukje rust."

Een uitvaart organiseren: makkelijk is het niet. "Veel mensen hebben geen idee wat er allemaal bij komt kijken", weet directeur Corneel Krijgsman uit ervaring. "Als iemand overlijdt moet er in korte tijd veel geregeld worden. Je moet de huisarts waarschuwen, familie en bekenden inlichten en de uitvaart laten regelen en verzorgen. Daarnaast spelen emoties een rol. Wij zorgen voor een stukje rust door mensen bij te staan in deze moeilijke dagen."

Maatwerk
Het werk van Stoppelenburg Uitvaartverzorging begint al na het eerste telefoongesprek. Gaat het om een jong of ouder iemand, is het overlijden plotseling of is er sprake van ziekte, is er kerkelijke betrokkenheid?  "Op basis van wat we dan horen bepalen we welke uitvaarleider uit ons team van zes heren en twee dames de familie zal bijstaan.

Wat volgt is een persoonlijk gesprek bij de mensen thuis. Zo'n gesprek wordt altijd goed voorbereid. Zo zoekt algemeen directeur Kees Stoppelenburg altijd op of de familie bekend is bij Stoppenburg. "Wij verzorgen zo'n 500 uitvaarten per jaar, waarvan het grootste deel hier in de Krimpenerwaard. Al die uitvaarten leggen we tot in detail vast. Dat is prettig, voor ons én voor nabestaanden. Niet zelden kijken we nog even terug naar een voorgaande uitvaart in deze familie. Die gegevens hebben wij."

Nabestaanden zien vanaf het melden van overlijden tot aan de dag van de uitvaart één vast en bekend gezicht. "Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel", zegt Krijgsman. "In de dagen na het overlijden zijn er nog regelmatig ontmoetingen met de familie. Dat betekent dat je soms zes dagen werkt, maar dat maakt niet uit. We hebben bevlogen mensen in dienst die nabestaanden graag helpen bij het maken van toch moeilijke keuzes."

Lokale betrokkenheid
Stoppelenburg Uitvaartverzorging is een familiebedrijf en heeft zijn wortels in de Krimpenerwaard liggen. Dat biedt voordelen. Krijgsman: "We hebben in zestig jaar tijd zóveel expertise opgebouwd. Soms kijk ik daar zelf nog van op. Zo is de beheerder van praktisch elk gebouw of begraafplaats wel bij ons bekend, weten wij in no time bij wie we moeten zijn als er een kerk of een andere locatie geregeld moet worden."

De verbondenheid met het gebied is duidelijk zichtbaar. Zo beschikt Stoppelenburg Uitvaartverzorging over een viertal eigen uitvaartcentra - in Schoonhoven, Lekkerkerk, Krimpen aan den IJssel en Stolwijk - en staan er op diverse rouwkaarten afbeeldingen van mooie plekjes in de Krimpenerwaard. 

De uitvaart

Op de dag van de uitvaart valt alles samen. De plechtigheid, genodigden, muziek en toespraken: alles wat de dagen daarvoor besproken is. "Ons doel is dat nabestaanden, ondanks het verdriet dat er vaak is, toch met een goed gevoel terugkijken op deze dag", licht Stoppelenburg toe.

Het werk zit er na de dag van een begrafenis of crematie nog niet op voor een uitvaartleider. Krijgsman: "Wij verlenen altijd een stukje nazorg. "Hierbij valt te denken aan het regelen van de dankbetuigingen of de gedenksteen. Om na te praten, maar ook om te luisteren. Dat wordt erg gewaardeerd. Na zo'n bezoek zit ons werk er op. Je moet mensen ook weer kunnen loslaten.

Depositofonds 
Nabestaanden willen liever niet teveel nadenken over de financiële kant van hun uitvaart. Daarom biedt Stoppelenburg de mogelijkheid om er nu al geld voor opzij te zetten. "Je kunt geld storten in ons depositofonds, om ervoor te zorgen dat nabestaanden niet voor onverwachte kosten komen te staan", verklaart Kees Stoppelenburg. "Een stichting onder notarieel toezicht zorgt ervoor dat het geld veilig wordt bewaard. Bij overlijden keert de stichting het geld uit dat op dat moment in het fonds zit om de uitvaart (deels) te bekostigen."

Stoppelenburg Uitvaartverzorging
Populierenlaan 122a • Krimpen aan den IJssel
T: 0180-522255
E: uitvaart@stoppelenburg.nl
I: www.stoppelenburguitvaart.nl

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden