CKC Kinderdijk verplettert OZC

Sport 66 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft vorige week dinsdag de inhaalwedstrijd tegen OZC uit Rotterdam met ruime cijfers gewonnen.

CKC Kinderdijk ging ondanks de koude, harde wind voortvarend van start. Binnen 5 minuten was de stand al 3-0, mede dankzij twee benutte strafworpen.

Er werd door iedereen goed verdedigd en de rebounds waren hoofdzakelijk voor Kinderdijk. Vijftien minuten voor rust was de stand al 8-3. Ondanks de harde wind knokten de spelers zich naar een mooie ruststand van 11-5.

Kinderdijk kwam na een lekker bakkie thee en weer redelijk opgewarmd de kleedkamer uit en scoorde binnen een minuut.  Ook in de tweede helft was CKC Kinderdijk de betere ploeg. Ze waren vooral veel feller dan de ploeg uit Rotterdam. De goals van CKC Kinderdijk waren vooral afstandsschoten.

Trainer van Barneveldt paste ook een paar wissels toe: Melissa den Braanker voor Elizabeth van der Markt, Laura Verveer voor Simone Hoek en Bram Rouppé voor Martijn Kreuk.

Kinderdijk denderde door naar een mooie eindstand van 29-12. Ze pakten zo de punten die hard nodig zijn omdat het een pittige poule is waarin ze ingedeeld zijn.

Scores:
Menno Bot 7x, Koen Golverdinge 6x, Jelle Lunenborg en Elizabeth van der Markt 4x, Marjolein Verkerk 3x, Martijn Kreuk 2x, Laura Verveer, Lotte van de Lustgraaf en Melissa den Braanker 1x.

De volgende wedstrijd is zaterdag 6 mei tegen Fiducia uit Vleuten op sportpark Fletiomare Oost. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00