• De deelnemende wethouders met hun caddies.
• De deelnemende wethouders met hun caddies.

Dordrecht wint Battle of the Cities, Papendrecht tweede

Algemeen 264 keer gelezen

DORDRECHT • De golfwedstrijd The Battle of the Cities is woensdag gewonnen door Dordrecht. Papendrecht werd tweede en Alblasserdam derde.

Al weer voor de vierde keer werd op woensdag 6 september de traditionele senioren golfwedstrijd gehouden met als doel de felbegeerde wisseltrofee voor de eigen woonplaats binnen te halen. Na Dordrecht in 2014, Hendrik Ido Ambacht in 2015 en vorig jaar Papendrecht waren de overige gemeenten gebrand ook eens te winnen. 

Dit jaar konden de organisatoren van de traditionele senioren golfwedstrijd maar liefst 80 deelnemers begroeten, waaronder voor de eerste maal een mix team bestaande uit leden van het bestuur. In navolging van vorig jaar ook een uitbreiding bij onze dames senioren. Dit jaar twee teams: één van Papendrecht en één van Alblasserdam.

De wethouders van de Drechtsteden zijn ieder jaar van de partij om in hun onderlinge putwedstrijd uit te maken wie er dit jaar met de 'gouden putter' vandoor gaat.

De putwedstrijd werd deze keer extra spannend, want Rinette Reijnvaan, wethouder van Dordrecht, eindigde gelijk met Jolanda de Witte van Zwijndrecht, beiden met 29 punten. Een play off over drie holes moest de beslissing brengen en Jolanda wist met 1 up te winnen. Zij kreeg de gouden putter overhandigd door mede-organisator Niek Drieënhuizen. Op de derde plaats eindigden Patrick van der Giessen ( HI Ambacht), Arjan Kraijo (Alblasserdam) en Kees Koppenol (Papendrecht). Allen met 26 punten. Aldrik Dijkstra van Sliedrecht deed voor de eerste keer mee en werd met een score van 19 punten ondanks een hole in one, zesde.

Om 12.00 uur begon de wedstrijd met 20 flights. Het werd een bijzondere dag met prettig, droog golfweer en weinig wind.

Winnaar werd Dordrecht, met zeven teams vertegenwoordigd. Zij behaalden een score van 32,4.

Een mooie tweede werd Papendrecht (vijf teams). Derde werd Alblasserdam (drie teams), vierde HI Ambacht (1 team), vijfde Zwijndrecht (2 teams) en zesde Sliedrecht(1 team).

De hoogste score werd behaald door het bestuur van golfclub de Merwelanden. Het team bestond  uit Marianne de Jong, Nellie de Koning ( tevens winnaar van de Neary), Onno Krips en Coert Busio.

Rinette Reijnvaan mocht de beker meenemen en de organisatie gaat er van uit, dat ook volgend jaar de wethouders weer hun bijdrage gaan leveren.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden