Foto: Richard Koekkoek
Foto: Richard Koekkoek Foto: Richard Koekkoek

Echtpaar Van Driel uit Papendrecht 65 jaar getrouwd

Algemeen 650 keer gelezen

PAPENDRECHT • Cor (85) en Rieka (82) van Driel-Blommers uit de Merelstraat vierden vorige week hun 65-jarig huwelijk.

Rieka is een echte Papendrechtse, terwijl Cor in Ridderkerk is geboren. De twee ontmoetten elkaar flanerend op de Dam in Alblasserdam. Niet lang daarna gingen ze samen op één fiets naar het gemeentehuis om te trouwen.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke bezocht het echtpaar in hun knusse woning in de Kraaihoek. Zoon Dinnie en kleindochter Chanty waren ook van de partij.

Cor was jarenlang tankauto chauffeur bij Aral, hij vervoerde met veel toewijding miljoenen liters benzine door het land. Daarnaast hield hij van motoren. Zijn Jawa motorfiets deed jarenlang trouwe dienst. Oude zwart-wit foto's tonen Cor en Rieka in lange leren jassen en met nostalgische motorhelmpjes. Tegenwoordig doet Cor het wat rustiger aan en is hij een fervent kruiswoordpuzzelaar. Woordzoekers vindt hij een fijne tijdsbesteding.

Onder het genot van koffie met gebak vroeg de burgemeester waar Cor op viel toen hij Rieka voor het eerst zag. Het antwoord was recht voor zijn raap: "Omdat ze zo'n lekker bekkie had!".

Geridderd
Rieka werkte langere tijd in de kantine van Visser & Smit. Ook deed zij veel vrijwilligerswerk. Vier jaar lang bracht zij met liefde een warme prak bij buurtbewoners die dit nodig hadden. In 2012 is mevrouw van Driel-Blommers geridderd voor haar sociale inzet. Over twee weken gaan Cor en Rieka gezellig uit eten bij De Heeren van Slydrecht met hun zoon Dinnie en hun kleindochter Chanty.  

Door Richard Koekkoek

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden