• Ruud Lammers.
• Ruud Lammers.

Papendrechts raadslid Ruud Lammers doet mee aan Tweede Kamerverkiezingen

Algemeen 148 keer gelezen

PAPENDRECHT • Ruud Lammers van de Papendrechtse politieke partij Onafhankelijk Papendrecht is verkiesbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. Hij heeft zich kandidaat gesteld voor de Vrijzinnige Partij. Hij staat op nummer 7 van de lijst.

De Vrijzinnige Partij heeft als enige landelijke partij in haar verkiezingsprogramma opgenomen dat lokale politieke partijen een eerlijker en gelijkwaardiger behandeling verdienen ten opzichte van de landelijke politieke partijen met afdelingen in gemeenten. Dat was voor Lammers een belangrijke reden om zich bij deze partij aan te sluiten.

Hij vindt dat een belangrijke doorbraak, aangezien de lokale en onafhankelijke partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 een derde (33 procent) van de stemmen behaalden. "Lokale en onafhankelijke partijen doen er toe, alleen moet dat in Den Haag nog doorklinken", aldus Lammers.

Speerpunten
Eén van de speerpunten van de Vrijzinnige Partij is het onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen vanaf achttien jaar. Lammers: "Hoewel de overheid een one-size fits all concept nastreeft, ziet ook de overheid dat dit niet past bij de werkelijkheid."

"Het antwoord van het huidige kabinet is dat er allerlei toeslagen, uitkeringen en fiscale maatregelen inclusief een uitgebreide controle en handhaving in het leven zijn geroepen die het leven alleen maar bijzonder complex maken. Het neveneffect van al deze toeters en bellen is dat werken in veel gevallen niet meer loont. Alle uitkeringen, toeslagen, etcetera bij elkaar opgeteld geeft soms een hoger netto inkomen, dan bij een betaalde baan. Dan is het niet gek dat mensen niet meer willen werken!"

De Vrijzinnige Partij wil dit veranderen. Eén van de oplossingen vanuit vrijzinnig perspectief is het principe van een basisinkomen. "Het wordt tijd dat de overheid anticipeert op de trends uit de maatschappij in plaats van dit tegen te werken. We zien dat er vraag is vanuit de maatschappij naar flexibiliteit, als overheid dien je hier op in te spelen."

Op woensdag 15 maart vinden er verkiezingen plaats voor de Tweede Kamer.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14
Afbeelding
Fietser raakt gewond bij val in Alblasserdam 112 2 mei, 12:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden