Ook Fortuna niet opgewassen tegen PKC

Sport 45 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het sterk verjongde korfbalteam van Fortuna uit Delft was zaterdag duidelijk de mindere van PKC/SWKGroep. Het werd 29-15 voor de Papendrechtse formatie.

PKC ging niet echt voortvarend van start qua doelpunten, toen de korf eenmaal was gevonden, ging het snel. Wat opviel was dat Fortuna best wel kansen kreeg, met name door het vliegende verdedigingswerk, maar die kansen werden zelden afgemaakt.

Mirjam Maltha had het niet makkelijk tegen Mabel Havelaar en werd via een drietal wissels in het andere vak gezet zodat ze tegen Lara Boonstoppel kwam te spelen. De ruststand liet al zien dat er voor Fortuna geen verrassing in zat deze zaterdag.

In de tweede helft werd de trucendoos weer flink opengetrokken en de frivoliteit spatte er nog meer vanaf dan in de eerste helft. Dat ging wel een beetje ten koste van de doelpunten. Deze keer was niet een heer, maar Suzanne Struik de topscorer. Zij maakte zeven treffers. Opvallend was ook wel dat er geen enkele wissel te noteren was bij PKC en ook werd er door Detlef geen time-out gevraagd. Dat tekende de berusting van de bezoekers. De eindstand bleef vanmiddag steken op 29-15.

Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan komt er ook een ploeg die de punten kan gebruiken op bezoek, namelijk DVO/Accountor uit Bennekom. Aanstaande dinsdag speelt PKC nog de finale om de Zuid-Hollandcup tegen KCC uit Capelle a/d IJssel. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Den Haag.