Het logo van Biggelmee.
Het logo van Biggelmee.

Biggelmee kan terecht in De Klok in Kinderdijk

Algemeen 273 keer gelezen

ALBLASSERDAM/KINDERDIJK • Het optreden van Fool Proof, dat zaterdagavond zou plaatsvinden in Biggelmee, wordt gehouden in partycentrum De Klok in Kinderdijk.

De gemeente Alblasserdam en vereniging Biggelmee hebben donderdag namelijk gezamenlijk besloten het gebruik van het pand Biggelmee aan de West Kinderdijk 375 in Alblasserdam voorlopig te staken.

Dit doen zij naar aanleiding van de resultaten van een onderzoek naar de constructieve staat van het gebouw, die donderdag bekend zijn geworden.

"We zijn blij dat we zo snel een plek gevonden hebben voor het optreden van komende zaterdag", vertelt Anky Boers, interim-voorzitter van vereniging Biggelmee.

Hierdoor hoeft het optreden van Fool Proof van zaterdag 18 februari niet afgezegd te worden. De leden van Biggelmee zijn inmiddels allemaal geïnformeerd over de verhuizing van het optreden.

Het is nog niet bekend of latere optredens, die ook al gepland waren, eveneens in De Klok kunnen plaatsvinden. "Vanavond hebben we overleg met het bestuur, dan gaan we alles op een rijtje zetten", vervolgt Anky.

"Het belangrijkste voor ons is dat we muziekavonden kunnen organiseren met muziek die de leden mooi vinden."

De gemeente Alblasserdam is eigenaar van het afgekeurde gebouw waar Biggelmee haar onderdak vindt. De vereniging Biggelmee huurt het van de gemeente. Gezamenlijk hebben zij op basis van het bouwkundig onderzoek besloten dat het niet verantwoord is om het gebouw in de huidige staat nog te gebruiken. Het pand is daarom gesloten.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden