Zwak ACKC laat zich weer aftroeven

Sport 243 keer gelezen

ALMKERK • De scheidsrechter maakte zaterdag bij een eindstand van 17-7 tegen KOAG uit Krimpen aan den IJssel een einde aan de lijdensweg van een dit afgelopen seizoen zeer zwak opererend ACKC.

Het was een wedstrijd die voor beide partijen nergens meer om ging: voor ACKC was het de laatste in de tweede klasse en KOAG, die al vele jaren een stabiele ploeg heeft, staat vast in de middenmoot. ACKC moest het doen zonder voormalig aanvoerder Jelle van de Water. Hij was helaas deze laatste wedstrijd niet beschikbaar. Zijn plaats werd ingenomen door Wietze de Vries.

In de beginfase kon ACKC met veel moeite het de tegenstander nog lastig maken, maar de ploeg kwam niet verder dan schoten op of tegen de korf, terwijl de thuisploeg wel de kansen wist te benutten en al snel een 5-0 voorsprong nam. In het verdere verloop van de eerste helft, waar beide ploegen zichtbaar last hadden van de tropische temperatuur, kon ACKC geen vuist meer maken om het gat wat kleiner te maken. Alleen Marlies Kant scoorde nog één keer voor rust.

De ruststand werd uiteindelijk 7-2, met als kanttekening dat de thuisploeg driemaal vanaf de stip en één keer uit een vrije bal raak schoot. Begin tweede helft leek in eerste instantie dat KOAG alleen de scorende ploeg zou zijn, na een minuut of tien was het al 13-2.

Herpakken
De Almkerkers konden zich weer enigszins herpakken. Tien minuten voor tijd was de stand 15-4. Coach Vink bracht in laatste kwart van de wedstrijd Marvin van den Berg in het veld voor Wietze de Vries en liet ook de A1-junior Amber de Ruijter en Noor de Graaf de plaats van Margo Schermers en Natasja Kuipers innemen.

De wedstrijd was allang geen wedstrijd meer en de scheidsrechter maakte bij een eindstand van 17-7 een einde aan de lijdensweg van ACKC, dat volgend jaar in de derde klasse de supporters weer wat meer spelvreugde hoopt te brengen.

• Adriaan de Jong en Karina Boevé.
Komt er een natuurbegraafplaats in Altena? Als het aan AltenaLokaal ligt wel Nieuws 23 uur geleden
• De politieagenten doen aangifte tegen de man uit Nieuwendijk.
40-jarige man uit Nieuwendijk mishandelt twee politieagenten, nadat hij een waarschuwing krijgt 112 25 apr, 14:18
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 25 apr, 11:20