• Tijdens de kunstroute in Woudrichem is onder andere werk te zien van Esther Sluis.
• Tijdens de kunstroute in Woudrichem is onder andere werk te zien van Esther Sluis. Foto: Esther Sluis

Beeldende kunst, poëzie en muziek

Algemeen 554 keer gelezen

WOUDRICHEM • Tijdens het weekend van 9 en 10 september vindt in de vesting van Woudrichem de zestiende editie van Kunstroute Woudrichem plaats. Jong en oud kunnen zich twee dagen lang onderdompelen in lokale, regionale en landelijke kunst.

Dankzij een samenwerking met onder andere Stichting Poëzie Land van Altena, Stichting Muziekpodium Woudrichem, Theatergezelschap YrroS! en het harmonieorkest van Kunst Na Strijd, toont de kunst zich in vele gedaanten. De combinatie met de Open Monumentendagen en het culinaire evenement Pruuve Maor maken dat kunst- en cultuurliefhebbers dit tweede weekend van september in Woudrichem niet mogen missen.

Oude ambachten
Dit jaar heeft de Kunstroute een bijzondere samenwerking met het Visserijmuseum. Drie kunstenaars steken oude ambachten in een nieuw jasje. Anke van den Borne, Willemijn de Greef en Marinke van Zandwijk krijgen materiaal van het Visserijmuseum om hier nieuw werk mee te vervaardigen.

Kunstroute Woudrichem heeft in het programma beeldende kunst aangekleed met poëzie en muziek. Ruim twintig woningen, werkruimtes en horecagelegenheden vormen samen het unieke decor voor de bezoekers. Stadsplein Nieuwstad is omgedoopt tot Dichtersplein. Maar bezoekers zullen ook verrast worden door spontane theatervoorstellingen. En alsof dat allemaal nog niet leuk genoeg is, kunnen kinderen zelf kunst maken op muziek.

Kunst en toekomst
In samenwerking met de gemeente en beeldend kunstenaar Piet Versteeg, werd een wedstrijd uitgeschreven voor alle Woudrichemse basisscholen. Van de vier deelnemers aan het scholenproject werd CBS De Zaaier uit Andel de winnaar: leerlingen maakten na een vijftal workshops met Versteeg beelden voor de expositie van de Kunstroute.

Op zaterdag laten leerlingen van basisscholen De Halm en De Zaaier in een live atelier zien hoe dit werkt. Op zondag gaan leerlingen van basisscholen 't Ravelijn en De Almgaard aan de slag.

Wildcard
Tijdens de zestiende editie van Kunstroute Woudrichem laat de organisatie het publiek beslissen. Drie kunstenaars presenteren zich met een werk tijdens de Kunstroute. Het publiek mag hun stem laten horen en kiezen wie zij het liefst terug zien tijdens Kunstroute Woudrichem 2018. De winnaar zal tijdens de volgende editie een hele expositie in mogen richten.

De zestiende editie van Kunstroute Woudrichem vindt 9 en 10 september plaats. Beide dagen is het festival van 12.00 tot 17.00 uur geopend en kosteloos te bezoeken. Tijdens de Kunstroute is een programmaboekje met plattegrond af te halen in de Martinustoren en te downloaden via de website van de Kunstroute. Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website: www.kunstroutewoudrichem.nl.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden