Afbeelding

Gemeente Werkendam peilt woonwensen

Algemeen 422 keer gelezen

WERKENDAM/SLEEUWIJK • De gemeente Werkendam nodigt haar inwoners uit om hun visie te geven op de bouw van nieuwe woningen in de kernen Werkendam en Sleeuwijk.

Tot 2030 neemt het aantal huishoudens in Werkendam flink toe, stelt de gemeente vast. Dat betekent dat er veel nieuwe woningen gebouwd moeten worden.

"Woningen zijn er in vele soorten en maten, huur of koop, in een rij of vrijstaand. En op welke locatie in het dorp woont u het liefst?", zo luidt de vraag. Voor Sleeuwijk is de verwachting dat het aantal inwoners in het dorp de komende jaren nog groeit. Om alle inwoners onderdak te bieden, dienen nieuwe woningen te worden gebouwd. De gemeente wil graag weten aan welke woningen behoefte is: "Zijn dat koopwoningen of ook huurwoningen? Woningen met een tuin of ook appartementen?"

Werkendam
Om een antwoord te krijgen op deze vragen organiseert de gemeente op dinsdag 5 september een inloopavond met als thema 'Wonen in Werkendam'. Deze vindt tussen 19.30 uur en 21.00 uur plaats in het gemeentehuis. Er is geen vast programma. Medewerkers van de gemeente en de woningcorporaties zijn aanwezig.

Bezoekers kunt met hen van gedachten wisselen over de ontwikkeling en invulling van nieuwe bouwlocaties in Werkendam.

Sleeuwijk
Op woensdag 6 september wordt eenzelfde inloopavond over de woonwensen in Sleeuwijk georganiseerd. Deze vindt eveneens tussen 19.30 uur en 21.00 uur plaats in De Bolderik. Ook hier zijn medewerkers van de gemeente en woningcorporaties aanwezig.

Mensen die niet naar de inloopavonden kunnen komen, maar wel ideeën, suggesties of vragen voor de gemeente hebben, kunnen een e-mail sturen naar info@werkendam.nl. Het verzoek is om dan even in de onderwerpregel 'Wonen in Werkendam' of 'Wonen in Sleeuwijk' te vermelden.

http://www.werkendam.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden