Het kunstwerk van Richard van der Koppel wordt onthuld.
Het kunstwerk van Richard van der Koppel wordt onthuld.

Altenahove sluit bouwperiode af

Algemeen 377 keer gelezen

ALMKERK • Het was dinsdagmiddag groot feest bij verpleeghuis Altenahove in Almkerk. Met champagne, toespraken, de onthulling van een kunstwerk, open huis en een gezellige zorgmarkt vierde Altenahove dat het helemaal klaar is voor de toekomst.

Het open huis en de zorgmarkt markeerden het eind van een lange periode van verbouwingen voor Altenahove. Tijdens het officiële gedeelte van de dag, waarbij de gasten met een glaasje champagne en gebak werden ontvangen, waren er verschillende toespraken.

Locatiemanager Nicole Koopmans keek terug op de intensieve bouwperiode van de afgelopen jaren en vertelde trots te zijn op de rol die Altenahove nu kan betekenen voor de interne en externe klant. Mireille de Wee, bestuursvoorzitter van De Riethorst Stromenland, gaf een toelichting op de missie van de organisatie: het leven van klanten zo fijn mogelijk maken, door oprechte aandacht, bevlogenheid en samenspel. Hans Beekhoven van Wiegerinck Architecten liet de ontwikkeling van het gebouw door de jaren heen zien. Ook ging de locatiefilm 'Dit is Altenahove' in première.

Kunstwerk
Bij de ingang van het verpleeghuis werd daarna een kunstwerk onthuld, gemaakt door kunstenaar Richard van der Koppel. Het was een ontroerend moment. De onthulling werd gedaan door mijnheer Groeneveld, oudste bewoner van Altenahove en wethouder Paula Jorritsma. Mijnheer Groeneveld is een van de vijf klanten die heeft meegewerkt aan het beeld, door een afdruk van zijn hand te laten maken. Die afdruk is verwerkt in het kunstwerk. Ook medewerkers en vrijwilligers droegen op die manier bij aan het resultaat. Het werk symboliseert het samenspel tussen bewoners en medewerkers.

Na de onthulling zong het muzikale gezelschap De Zingende Koffiekar het lied 'Kom je dan bij mij', een bewerking van Claudia de Breij's 'Mag ik dan bij jou'. Bij verschillende aanwezigen stonden de tranen in de ogen.

De rest van de middag opende Altenahove de deuren voor iedereen die eens een kijkje wilde nemen. Koopmans leidde bezoekers rond over de vernieuwde afdeling Wilgenroos, waar bewoners een eigen appartement hebben gekregen.

Onder de indruk
De bezoekers waren unaniem onder de indruk. "Ik ken Altenahove van vroeger, toen mijn schoonmoeder hier woonde", vertelde een bezoekster uit Hank. "Ik ken het niet meer terug. Zo licht en ruim, het is gewoon prachtig. Wat ik ook heel positief vind is dat de mensen gewoon lekker buiten kunnen zitten als ze dat willen, in een van de tuinen." Ook was er een zorgmarkt in de gangen van het gebouw, waar bezoekers bij verschillende stands meer informatie kregen over hoe er gewoond en gewerkt wordt in Altenahove.

http://www.deriethorststromenland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden