ACKC won zaterdag in eigen huis van TOGO.

ACKC pakt belangrijke punten

Sportt 240 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zaterdag het belangrijke duel met TOGO uit Goes met 23-14 gewonnen.

Een verdiende overwinning voor de Almkerkers en broodnodig in de strijd onderin de tweede klasse H. De stand met nog twee wedstrijden te spelen is nu: ACKC 8 punten, Korbatjo 7 punten, TOGO 6 punten en Seolto 5 punten. De eerste aanval zaterdag werd al direct in een doelpunt omgezet door Stef Mommers. Even later was het dezelfde speler die ook zijn tweede kans raak schoot. Hiermee was het 200e teamdoelpunt in deze competitie ook een feit.

Er stond vanaf het begin een gretig en doelbewust ACKC in het veld, dat TOGO even weer wat terug zag doen. Maar ACKC antwoordde direct en bracht de stand weer op 4-1. Captain Van de Water had zijn vizier nog niet helemaal op scherp staan en kon een paar schoten net niet verzilveren. Gerard Swart maakte inmiddels ook zijn tweede en bracht de stand op 5-2. Verdedigend waren er wel wat slordigheden bij ACKC en dat werd wel degelijk afgestraft en plots kwamen de gasten terug naar 5-4.

Toen volgde een periode waarin de dames scorend het voortouw namen. Eerst Ingrid Dekkers van afstand en even later Marlies Kant met een vrije bal en een afstandsschot, waardoor ACKC bij 8-4 weer wat lucht had. Het krachtsverschil werd in de loop van de wedstrijd steeds duidelijker. ACKC liep via drie treffers van Jelle van de Water, Millenaar en Mommers uit naar een 13-5 ruststand.

In de beginfase van de tweede helft was het TOGO dat het beste uit de kleedkamer kwam. En ondanks een gemiste strafworp brachten de bezoekers de achterstand naar 13-8, terwijl ACKC een periode beleefde dat niets.

Weer kon Ingrid Dekker de ban breken en gaf het goede voorbeeld aan haar medespelers.

Rustgevende stand
Halverwege de tweede helft was er een iets meer rustgevende stand op het scorebord van 17-9. Een groot deel van de doelpunten in de tweede helft kwam op naam van Jelle van de Water, terwijl ook de andere spelers hun doelpuntje meepikten.

Er werd met wat meer rust aan de aanvallen gewerkt en verdedigend werden er weinig fouten meer gemaakt, wat leidde tot de eindstand van 23-14.