Afbeelding

Werkendamse Hoogstraat heeft weer een slijterij

Algemeen 1.059 keer gelezen

WERKENDAM • Gert Verlee geniet in zijn begin september geopende slijterij aan de Hoogstraat 47. Over de naam hoefde hij niet lang na te denken. Het pand heeft een nummer en hij verkoopt drank. Dus heeft de slijterij de naam No. 47 Dranken meegekregen.

Gert Verlee had een droom. "Ik had altijd zoiets van, als ik een prijs win ga ik in de wijnen. Ik ben zelf een liefhebber. Die grote prijs kwam er nooit maar wat is mooier dan op de Franse chateaus rond te struinen. Mooie wijnen proeven en inkopen. Ik zoek het in het betere segment. Verlee richt zich met name op wijnen met expressie en karakter. Daarnaast krijgen de whisky's en cognacs de volle aandacht. De start is veelbelovend. Werkendam houdt van speciaalzaken.

In overleg met mijn adviseur wil ik in No. 47 Dranken de mooiste wijnen laten zien. Achter in de sfeervol ingerichte taveerne staan de wijnen per vak en smaakvol verlicht. De bediening van de verlichting gaat dan weer uiterst hedendaags via de smartphone. In het smaakvolle pand, waar je tegen de nok aankijkt, de Fransen wijnen naast de mooie Italiaanse, zoals de door Verlee zo gewaardeerde Ripasso. Maar ook mooie flessen uit Argentinië, Nieuw-Zeeland en natuurlijk uit Chili. Daartegenover een wijnvat waar geproefd kan worden. "Op vrijdag en zaterdag trek ik een aantal flessen open zodat de klanten kunnen proeven. Wijn is immers smaak en beleving. Ik streef ernaar om mijn klanten zo volledig mogelijk te kunnen adviseren, want het blijft een kunst om de juiste wijn bij het juiste gerecht te kiezen." 

Terras
Wij bewegen ons langs de Griekse Ouzo, de bruine en de witte rum, de caramel gekleurde  Calvados, naar de groep mooie cognacs. "Hier bepaalt het jaartal de geur, de smaak en de prijs. De topcognacs lopen in prijs op tot boven de honderd euro." Verlee staat even stil bij de Limoncello. "Wat lekker zeg. Uit de vriezer in een koud glas op het terras. Het leven kan heel bijzonder zijn."

Aan de overzijde staan tweehonderd soorten Whiskey's (Ierland, Verenigde Staten) en Scotts Whisky's. Daarmee beschikt Nr. 47 Dranken over de meest uitgebreide collectie in de regio. De echte liefhebber grijpt niet mis op zoek naar zijn of haar favoriete single malt of blended whisky. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden